kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türk Telekom'dan G.Saray'a 70 milyon $

LEVENT TÜZEMEN
G.Saray, Telekom ile geniş bir sponsorluk anlaşmasına imza attı. Cimbom; 5 yıllık forma reklamından 20 milyon dolar, 10 yıllık stat isim hakkından ise 50 milyon dolar alacak..
Yeni yönetimiyle birlikte hem sportif hem de idari olarak büyük bir atağa kalkan Galatasaray, son bombasını Türk Telekom ile yaptığı anlaşmayla patlattı. Telekom, sarı-kırmızılı kulübün hem ana sponsoru oldu, hem de inşaatı süren yeni stadın isim hakkını aldı. Sarı-kırmızılı kulübe toplamda yaklaşık 70 milyon dolarlık bir gelir kapısı aralayan anlaşma, Cimbom'un banka borçlarından kurtulması anlamına da geliyor. Anlaşmaya göre; şimdiki ana sponsor Avea'nın sözleşmesinin sona erdiği 2009 - 2010 sezonundan itibaren Türk Telekom'un, Galatasaray'a yıllığı 4 milyon dolardan 5 yılda toplam 20 milyon dolarlık forma reklamı vereceği öğrenildi. Telekom, Seyrantepe'de yapımı süren sarıkırmızılı kulübün yeni stadının isim hakkını da satın alacak. Ali Sami Yen Spor Kompleksi içinde inşaa edilen yeni stadın adının, 10 yıllığına toplam 50 milyon dolara 'Türk Telekom Stadı' olacağı kulübe yakın kaynaklardan sızan haberler arasında.

İLK MAÇIN ARDINDAN 20 MİLYON $
Stat bitinceye kadar G.Saray'a yaklaşık 5 milyon dolar ödeneceği bildirilirken, yeni statta oynanacak ilk maçın bitiş düdüğüyle birlikte ise Cimbom'un kasasına yaklaşık 20 milyon dolar gireceği öne sürüldü. Kalan 25 milyon dolar ise 10 yılda eşit taksitlerle ödenecek.
21:45
MTK - Fenerbahçe
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Maçı