kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ribery'e büyük onur

Yeni Haber
Bundesliga Şampiyonu Bayern Münih'te forma giyen Fransız yıldız Franck Ribery, Alman spor yazarları tarafından yapılan oylamada 2007/2008 sezonunun en iyi futbolcusu seçildi.

Bir dönem Galatasaray forması da giyen ancak Sarı-kırmızılı ekipten olaylı bir şekilde ayrılarak Marsilya'ya giden ardından da Bundesliga'nın güçlü takımlarından Bayern Münih'e transfer olan Fransız yıldız Franck Ribery'e Almanya'da bir onur daha verildi.

Ribery, ünlü Alman spor dergisi Kicker tarafından organize edilen ve ülkenin spor yazarlarının oylarıyla belirlenen 'Yılın Futbolcusu' ödülüne layık görüldü. Ribery aldığı 224 oyla Almanya Milli Takımı Kaptanı, Chelsea'nin oyuncusu Michael Ballack ve Bayern Münih'in İtalyan yıldızı Luca Toni'yi geride bıraktı.

Ballack, 115 oy alırken, Luca Toni ise 108 oy toplayabildi. Luca Toni ve Ribery Bayern Münih formasıyla Bundesliga'da ilk sezonlarına çıkmışlar ve takımlarının hem lig hem de Almanya Kupası'nı kazanmasına büyük rol oynamışlardı. Ribery, ödülle birlikte 1960 yılından beri verilen bu ödüle layık görülen ikinci Alman olmayan futbolcu olarak da tarihe geçti.

Bu ödülü yabancı olarak kazanan ilk isim de yine Türk taraftarların yakından tanıdığı bir Brezilyalıydı. Bir dönem Beşiktaş forması da giyen Ailton 2004 yılında Werder Bremen forması giydiği dönemde bu ödüle layık görülerek tarihe geçmişti. 25 yaşındaki Ribery böylece kariyerinin en önemli ikinci ödülünü de almış oldu. Ribery 2007'de de Fransa'da Yılın Futbolcusu ödülüne layık görülmüştü.

Geçtiğimiz sezon Bayern Münih'i çalıştıran ve takımını hem lig hem kupa şampiyonu yapan ancak sezon sonunda İsviçre Milli Takımı'nın başına geçen Ottmar Hitzfeld de, Yılın Teknik Direktörü Ödülü'ne layık görüldü. Hitzfeld, 263 oyla birinci seçilirken, Bayern'in eski teknik adamlarından Wolfsburg'un yeni çalıştırıcısı Felix Magath'ı geride bıraktı.

Yılın bayan futbolcusu ödülünde ise gelenek bozulmadı ve FFC Frankfurt Takımı'nın golcüsü Birgit Prinz üst üste sekizinci kez ödülün sahibi oldu. Kicker Dergisi, 1960 yılından beri geleneksel olarak verdiği ödülde Almanya liglerinde oynayan her futbolcunun yanı sıra Almanya dışında oynayan tüm Alman futbolcuları da oylamaya dahil tutuyor.

İHA
21:45
MTK - Fenerbahçe
Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Maçı