kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Ağustos 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

Erdoğan Bodrum'da

Bodrum, devlet erkânının teşrifiyle şenleniyor. Genelde, Ege sahil şeridi, AK Partili zevatın ilgi alanı değil. Çünkü, çoğu, umumi yerde denize girmiyor; içki içmiyor; dans etmiyor. Akılları başlarında olduğu için (!), Bodrum onları pek açmıyor; "ağır takılmayı" seviyorlar.
Mamafih Tayyip Erdoğan, bir zamanlar Güvercinlik'te Adnan Şenses'in evine uğramıştı; ama, tabiat, Bodrum'un diğer beldelerinde Güvercinlik'le mukayese edilmeyecek ölçüde tahrip edilmiş.
Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile eşi Esma Esad'ı karşılamak üzere Bodrum'a gelmesi, büyük bir şans. Zira çevreyi dikkatle inceleyip, "katliamı" yakından teşhis edebilir. Rant uğruna, belde belediyelerinin, ipin ucunu nasıl kaçırdıklarını kendi gözleriyle müşahede edecektir.
Güvercinlik'te MNG'nin oteli üzerinde duruyorlar fakat, kimse "Gündoğan'da sur duvarı gibi boydan boya uzayan o otel neyin nesi?" diye sormuyor. Zaten bir benzeri Göltürkbükü'nde mevcut: Eski adıyla İber, yeni adıyla Princess Otel. Estetikten nasibini almamış sarı dev bir yapı; koyların en güzelinin üzerine oturmuş. Tabiatı bozan, Bodrum mimarisine hiç yakışmayan bu inşaatlara kim, nasıl izin veriyor? Anlaşılır gibi değil.
Bir de kanalizasyon sorunu var. Sorumlu mevkideki insanların vizyonu mu yetersiz bilemeyeceğim ama, kanalizasyonlar inşa edilirken, çoğunda, yazın artan nüfus tam olarak hesap edilmemiş. Pis su arıtılıyor, toprağa veriliyor fakat, açılan kuyular zaman zaman yetersiz kalıyor; dolayısıyla bu su, yollara ve ormanın içine sızabiliyor. Meselâ Güvercinlik'te böyle bir durum mevcut.
Bodrum acil yardım bekliyor; S.O.S sinyalleri veriyor.
Öncelikle, kanalizasyon en modern şekliyle, sızıntıların önüne geçecek şekilde tamamlanmalı. İnşaat tabanı, arazinin % 20'sini aşmamalı, yeşilin muhafazasına özen gösterilmeli. Belde belediyelerinin bazılarının cüzdanları epey doldu. Denetim sıkılaştırılmalı.
Başbakan mutlaka Gündoğan'ı ve Gümüşlük'ün girişini görsün. Bodrum ziyareti, suiistimallerin ve özensizliğin önüne geçerse, bunu Esad çiftine borçlu olacağız. İyi ki, ABD'ye yaranmak maksadıyla, aile dostluklarını kesmemişler. Bu dostluk, hem İsrail ile barış kurmaya yarayabilir, hem de belki, zaman içinde Bodrumluların yüzünü güldürebilir.