kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Olimpos'ta alevler evlere 500 metrede

Öner ŞAN-Recep AKTEPE-Hanım TÜRK / SABAH
Manavgat ve Serik'te 4 gündür süren, yangın, dün kontrol altına alınabildi. Olimpos'ta ise kısmen kontrol altına alınan yangın 50 hektarlık ormanlık alanı kül etti..
Orman yangınları turizmin başkenti Antalya'yı teslim aldı... 31 Temmuz'da başlayan ve Manavgat ile Serik ilçelerinde 4 köyü yutan, 2 köye zarar veren, bir kişinin de ölümüne yol açan yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. 'Tanrılar Diyarı' Olimpos'ta ise, önceki gün başlayan ve bölgedeki yerleşim yerlerini de tehdit eden alevler kontrol altına alındığı sırada, akşam saatlerinde yön değiştiren rüzgâr nedeniyle yeniden hızlandı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangın dün geç saatlerde kısmen kontrol altına alınabildi. Yangında 50 hektarlık ormanlık alan kül oldu. Manavgat ve Serik ilçelerinde geniş bir coğrafyaya yayılan yangına havadan ve karadan yoğun bir şekilde müdahale ediliyor. Antalya Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, yangının büyük bölümünü kontrol altına alındığını, Sağırin ile Karabucak arasında "tehlikeli" bir bölge kaldığını belirtti.

VALİ: 60 EV VE 83 AHIR YANDI
Antalya Valisi Alaaddin Yüksel de, yangının genel itibariyle kontrol altına alındığını ancak bazı bölgelerde devam ettiğini belirterek, "60 ev, 83 ahır ve ambarın kısmen veya tamamen yandığı belirlendi. 32 küçük ve büyükbaş hayvan ve 18 arı kovanı telef oldu. Başbakan'dan dün aldığım talimatla Manavgat ve Serik kaymakamlıklarınca evleri yananlara 2'şer bin YTL, ahır ve ambarları yananlara biner YTL katkı sağlayacağız. Kamu kurumlarının 'Bu yangın senden çıktı, benden çıktı' demelerinin yararı yok. Şu anda hiçbir köy tehdit altında değil" diye konuştu. Yüksel, yanan alanın "10 bin dönüm mü, 4 bin dönüm mü?' olduğuna ilişkin açıklamalara yönelik gazetecilerin bir sorusuna ise, "Alan hesabından çok, yangınları söndürmeye çalışıyoruz" yanıtını verdi.

ALEVLER KEPEZ'E YÖNELDİ
Kumluca ilçesi yakınlarındaki Olimpos beldesinde önceki gün akşam saatlerinde çıkan yangın da yoğun çabalar sonucu dün saat 15.00 sularında kontrol altına alındı. Ancak birkaç saat sonra rüzgârın yön değiştirmesi yangının tekrar yayılmasına yol açtı. Yangının yerleşim yerlerine 500 metre yaklaştığı bu nedenle bazı turistlerin bölgeden ayrıldığı öğrenildi. Kısmen kontrol altına alınan yangında 50 hektarlık ormanlık alan tahrip oldu. Bu arada Manavgat ilçesinde devam eden yangın rüzgârın etkisiyle dün akşam üzeri Sağırin köyünün Kepez mahallesine dayandı. Mahalle boşaltılmaya başlandı.
Haberin fotoğrafları