kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İsrail, sığınanları soyup teslim aldı

Filistin'de Hamas saldırısından kaçan El Fetih yanlıları, sınırda İsrail askerlerince iç çamaşırına kadar soyulup gözaltına alındı. İsrail, Filistinlilerin geçişine, yaralıların bile gözlerini bantlayıp izin verdi..
Filistinli iki güç Hamas ve El Fetih arasındaki çatışmalar dün farklı bir boyuta taşındı. 2007 yılının haziran ayında yaşanan uzun çatışmalar sonrası Gazze'de yönetimi ele geçiren Hamas, El Fetih yanlısı Hillis aşireti üyelerine karşı büyük bir operasyon başlattı. Geçtiğimiz hafta Gazze şeridinde meydana gelen ve 5 Hamas üyesinin ölümüne neden olan patlamadan Hillis aşiretini sorumlu tutan Hamasçılar cumartesi gecesi aşiretin yaşadığı Secaiye mahallesini bastı. İki grup arasında yaşanan çatışmada 9 kişi öldü. Olaylarda 12'si çocuk 95 kişi de yaralandı. Aşiret üyeleri çatışmaların büyümesi üzerine yanlarına yaralıları da alarak İsrail sınır noktasına gitti. Filistin lideri Mahmud Abbas kendisine bağlı El Fetih grubuna mensup aşiret üyelerinin kurtulması için İsrail yönetimini telefonla aradı.

ELLERİ, GÖZLERİ BAĞLI
Abbas'ın devreye girmesi sonrası sınır kapılarını açan İsrail askerleri Filistinlileri iç çamaşırlarına kadar soydu. Kelepçe taktı, gözlerini bantladı. Ve ancak bundan sonra İsrail tarafına geçişlerine izin verildi. Yaklaşık 180 kişilik El Fetihçi grubu içinde yer alan 22 yaralı, gelen ambulanslarla İsrail hastanelerine gönderildi. İsrail hükümet sözcüsü El Fetihçilerin sınırdan içeri alınmasının Abbas yönetimine yaptıkları jest olduğunu söyledi. Akşam saatlerinde İsrailli yetkililer Abbas'ın Filistinlilerin yeniden yaşadıkları Gazze'ye gönderilmesini istediğini söyledi. İsrail yaklaşık 30 Filistinli'yi otobüslerle Gazze'ye gönderdi. Hamas güçleri de gelen El Fetihçileri sınırı geçer geçmez tutukladı. Abbas'ın sözcüsü El Fetihçilerin neden geri gönderildiği hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. İsrail ise yaralı olan Filistinlilerin tedavileri bitene kadar topraklarında kalacağını açıkladı.
Haberin fotoğrafları