kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Org. İlker Başbuğ Genelkurmay Başkanı oldu.

TSK'da Orgeneral Başbuğ dönemi

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
TSK'nın yeni komuta kademesi belirlendi. Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanları görevlerinde kalırken Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na Org. Koşaner getirildi..
Yüksek Askeri Şûra 3 gün süren çalışmalarını tamamladı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni komuta kademesi şekillendi. Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı ile 30 Ağustos'tan geçerli olacak terfilerle yeni komuta kademesi de belirlenmiş oldu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un Genelkurmay Başkanlığı'na atandığı kararnamenin yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na getirildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ın görev süreleri ise önümüzdeki yıl sona erecek.

JANDARMA'YA ORG. IŞIK
Koşaner'den boşalan Jandarma Genel Komutanlığı'na ise Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Atilla Işık atandı. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun Birinci Ordu Komutanı olurken, İkinci Ordu Komutanlığı'na Ege Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel getirildi. Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk ise yerini korudu. Ege Ordu Komutanlığı'na Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu atandı.

AKADEMİ'YE ORG. AKSAY
İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ise Genelkurmay İkinci Başkanlığı görevini üstlendi. Bu yıl terfi eden Dördüncü Kolordu Komutanı Orgeneral Aslan Güner Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanlığı görevini yürütecek. Eğitim Doktrin Komutanlığı'nı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Harp Akademileri Komutanlığı'nı Orgeneral Hasan Aksay, Donanma Komutanlığı'nı ise Oramiral Uğur Yiğit yürütecek. Genelkurmay Başkanlığı Elektronik Sistemler Komutanı Tuğgeneral Münir Ertan'ın yerine Taner Düvenci atandı.
Haberin fotoğrafları