kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Bu alkışı duyan sanatçı ölmez'

Recai KÖMÜR - Özlem AVCI
AKM'deki törende programlarından bölümler gösterilen Yağmurdereli'nin "Bu alkışı duyan sanatçı ölmez" sözüyle salon alkışa boğuldu..
Tedavi gördüğü hastanede 55 yaşında hayata veda eden AK Parti İstanbul milletvekili Osman Yağmurdereli, son yolculuğuna gözyaşları arasında uğurlandı. Yağmurdereli için ilk tören tadilat nedeniyle kapalı olan ve cenaze için özel izinle açılan Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi. Yağmurdereli'nin tabutu, Türk bayrağına sarılı halde sahneye kondu. Polislerin nöbet tuttuğu naaşın yanı başına, eşinin gönderdiği kalp resimli dev çiçek yerleştirildi.

*CENAZE TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Tören, tiyatro sanatçısı Sezai Aydın'ın Yağmurdereli'nin biyografisini okuması ile başladı. Daha sonra Yağmurdereli'nin "Hey Gidi Günler" adlı programından bölümlerin yer aldığı multivizyon gösterisi dev perdede gösterildi. Gösterimin sonunda Osman Yağmurdereli'nin "Bu alkışları duyan hiçbir sanatçı ölmez" sözü üzerine salonda bulunan herkes ayağa kalkarak alkışladı.

AŞİYAN'DA MEZAR İSTEDİ
Törende bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş "Güzel bir insandı. Aşiyan'da (Aşiyan Mezarlığı) güzel bir yer istediğinden bahsetti. Geçen cuma gittiğimde yoğun bakıma alınmıştı. Hiç unutulmayacaklar arasında gitti" dedi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Özak ise törenin, Yağmurdereli'nin tahmin ettiği kadar kalabalık olduğunu belirterek "Bir gün bana 'Ağabey, ben cenazemi gördüm. Kalabalık olacak. Bu kadar sevildiğimi bilmiyordum' dedi" diye konuştu. Konuşmaların ardından AKM sahnesinde bulunan tabutun üzerine karanfil bırakıp dua eden sevenleri, ailesine başsağlığı diledi.
Haberin fotoğrafları