kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 4 Ağustos 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Duruma müdahale için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün "Kurtarma 1" ve "Kurtarma 4" römorkörleri olay yerine gönderildi.

Faciaya kıl payı

Mustafa KAYA SABAH
Kuru yük gemisinin pervanesine Boğazda şamandıra zinciri dolandı. Kontrolünü kaybederek 300 metre sürüklenen gemi, römorkörlerce güvenli bir yere çekildi..
İstanbul Boğazı yine bir facianın eşiğinden döndü. Boğazdan geçen kuru yük gemisinin pervanesine şamandıra zinciri dolandı. Kontrolülünü kayberek, sürüklenmeye başlayan gemi Fındıklı'da kıyıya yakın bir yere çekildi. Pervaneye dolanan zincirin kesildikten sonra Zeytinburnu Zeyport liman bölgesine çekileceği kaydedildi. Dün saat 12.00 sıralarında İtalya'dan Rusya'ya boş olarak giden 5 bin 469 grostonluk Türk bayraklı "Mistral" adlı kargo gemisi, boğazdaki Marmaray çalışması kapsamında Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nce seyir güvenliği amacıyla döşenen şamandıralara yakın geçince şamandıra zinciri pervanesine dolandı.

ZİNCİRİ DALGIÇLAR KESECEK
Kabataş sahiline doğru ilerleyen ve 300 metre sürüklenen gemiye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı römorkör tarafından müdahale edildi, Fındıklı'da kıyıya yakın bir yere çekildi. Pervaneye dolanan zincirin dalgıçlar tarafından kesileceği, ardından geminin Zeytinburnu Zeyport liman bölgesine çekileceği kaydedildi. Bu arada Kabataş-Fındıklı sahilinde denizi seyreden vatandaşlar kuru yük gemisinin üzerlerine doğru geldiğini görünce büyük korkuya kapıldı.