kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Antalya ve Adana'da orman yangını

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Antalya ve Adana'da orman yangını
Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde çıkan orman yangını, 5 saat süren çalışma sonucunda kontrol altına alındı.

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü Basın Sözcüsü Aydoğan Türedi, Gazipaşa ilçesine bağlı Çalıpınarı köyü yakınındaki meydana gelen yangında 20 hektar kızılçam orman alanının yandığını bildirdi.

Türedi, bir helikopter, 10 arazöz ile yer ekiplerinin müdahalesi sonucu yangının 5 saatlik bir çalışma sonucunda kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

ADANA'DA ORMAN YANGINI

Adana'nın İmamoğlu ilçesi Uluçınar köyü mevkisinde çıkan ve henüz kontrol altına alınamayan yangında, ilk belirlemelere göre 30 hektarlık kızılçam ormanı zarar gördü.

İmamoğlu ile Aladağ ilçeleri arasındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, saatte 25 kilometre hızla kuzeyden esen rüzgar nedeniyle ekipler müdahalede güçlük çekiyor.

Yaklaşık 30 hektarlık alanın zarar gördüğü yangına, Yüreğir, İmamoğlu, Kozan, Kadirli, Aladağ ve Sarıçam İşletme Müdürlüklerinin yanı sıra Kahramanmaraş ve Mersin Bölge Müdürlüklerine bağlı ekipler de müdahale ediyor.

Yangını söndürme çalışmalarına, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki 3 helikopterle de destek veriliyor. Yangına, 27 arazöz, 2 iş makinesi ve 15 hizmet aracıyla toplam 180 personel müdahale ediyor. Yangının şu anda herhangi bir yerleşim birimini tehdit etmediği kaydedildi.

''YAKLAŞIK 100 HEKTAR ALANDA ETKİLİ OLAN YANGINI KONTROL ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYORUZ''

Adana Valisi İlhan Atış, İmamoğlu ilçesi Uluçınar köyü mevkisinde çıkan ve yaklaşık 100 hektarlık alanda etkili olan orman yangınını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Atış, İmamoğlu ile Aladağ ilçeleri arasındaki ormanlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına, Adana, Mersin ve Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluğundaki 3 helikopter, 70 arazöz, iş makineleri, 400 personel ve 50 askerle müdahale edildiğini söyledi. Şiddetli poyraz nedeniyle yangını kontrol altına almakta güçlük çektiklerini Atış, şöyle devam etti:

''Yangın, özellikle batı ve doğu bölgelerinde etkili oluyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangın atlayarak çok hızlı ilerliyor. Hava kararmadan yangını kontrol altına almaya çalışıyoruz. Çalışmalar başarılı bir şekilde sürüyor. Üçtepe köyünün çevresinde iş makineleri ile köpük sıkarak önlem aldık. Şimdilik köy için bir tehlike görünmüyor.''

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz da 2 arazöz ve 30 personelin yangın bölgesinde mahsur kaldığını, helikopterlerle müdahale edilerek personelin kurtarıldığını söyledi.

Yaralı personel bulunmadığın kaydeden Yılmaz, arazözlerin ise zarar görmüş olabileceğini bildirdi. Öte yandan, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İzzet Cural ile İmamoğlu Kaymakamı Nail Anlar da bölgede incelemelerde bulundu.

YANGINLAR ŞİDDETLİ RÜZGAR NEDENİYLE TEHLİKE ARZ EDİYOR

Adana Kozan'da ve Antalya Karabük'teki orman yangınlarına müdahale edildiği ve şiddetli rüzgar nedeniyle tehlike arz eden yangınları kontrol altına alma çalışmalarının sürdürüldüğü bildirildi.

Çevre ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekat Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Adana İmamoğlu'nda bugün saat 08.50'de çıkan orman yangınına 3 helikopter, 40 arazöz, 6 dozer, 20 teknik eleman ve 250 yangın işçisi ile müdahale edildiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait 1 amfibik uçak, Mersin ve Kahramanmaraş orman bölge müdürlüklerinden arazöz, dozer ve yer ekiplerinin yangın mahalline hareket ettikleri kaydedildi.

Antalya Karabük'te saat 12.30'da çıkan yangına da 3 helikopter, 20 arazöz, 3 dozer, 10 teknik eleman ve 150 yangın işçisi ile müdahale edildiği, Isparta Orman Bölge Müdürlüğünden arazöz ve yer ekiplerinin yangın mahalline doğru hareket ettiği bildirildi.

Şiddetli rüzgar nedeniyle tehlike arz eden yangınları kontrol altına alma çalışmalarının yoğun olarak sürdürüldüğü ifade edildi.

(AA)
Haberin fotoğrafları