kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sağlık turu

Murat YILDIRIM
13 yaşında ikinci çocuğunu doğurdu
Mersin'de oturan Kazım Cura'nın imam nikahlı yaşadığı eşi G.D. ziyaret amacıyla geldikleri Muş'ta ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Muş'ta, hasta eşinin parası olmadığı için tahlillerinin yapılmadığını ileri sürerek, hastane görevlilerini vali yardımcısına şikayet eden Kazım Cura'nın birlikte yaşadığı G.D.'nin, nüfus kayıtlarına göre 13 yaşında olduğu belirlendi. Muş Vali Yardımcısı İlyas Gül, şikâyet üzerine Kazım Cura ile birlikte geçtiğimiz hafta Muş Kadın Doğum Hastanesi'ne giderek yetkilileri azarlamıştı.

Dedikodu toplum için birleştirici
Alman bilim adamlarının yaptığı bir araştırmanın sonucuna göre, dedikodu bilindiği gibi toplumu bozan kötü bir öğe değil, aksine toplumu birbirine bağlayan yararlı bir iletişim biçimi. Alman Kiel ve Avusturya'da bulunan Viyana üniversitelerinde okuyan binlerce öğrenci üzerindeki incelemede, ortalıkta dolaşan olumlu söylentilerin öğrencilerin birbirlerine karşı olan güvenlerini artırdığı gibi onları birbirine bağladığı da tespit edildi.

Alzheimer'a mucize ilaç
İngiliz bilim adamları, alzheimer hastalığını yüzde 81 oranında gerileten mucize bir ilaç üzerinde çalıştıkları açıkladı. Zihinsel işlevlerde bozulmaya yol açan ve ilerleyici bir beyin hastalığı olarak bilinen alzheimer hastalığına şifa olması beklenen "Rember" adlı ilacın Aberdeen Üniversitesi uzmanları tarafından geliştirilme aşamasında olduğu kaydedildi. İlacın 2012'de piyasaya sürüleceği ifade edildi.