kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Seksi Rus atlet kuş gibi uçtu 5.04

Galip ÖZTÜRK - SPOR
Rus atlet Isinbayeva, sırıkla 5.04 metre atlayarak 23'üncü kez dünya rekoru kırdı. Güzel sporcu, bu alanda 36 rekor kırarak, efsane Rus atlet Sergei Bubka'yı geçmek istediğini söyledi..
Sırıkla atlama bayanlarda dünyanın tartışmasız bir numarası olan Yelena Isinbayeva, kendisine ait dünya rekorunu bir santimetre geliştirdi. 11 Temmuz'da 05.03 ile Roma'daki Golden League Yarışları'nda 22'nci dünya rekorunu kıran Rus atlet, salı geceki Monaco Grand Prix'sinde 05.04 metre atlayarak kariyerinin 23'üncü, açıkta 13'üncü (diğerleri salonda) dünya rekorunu kırdı. Babası Dağıstanlı, annesi Rus olan Elena Isinbayeva, 5 yaşında artistik jimnastiğe başladı. Ancak 1997'de boyu (1.74) çok uzun olduğu için bırakıp sırıkla atlamaya geçti. İlk altın madalyasını 1999'da Dünya Gençlik Oyunları'nda 4.10 metre atlayarak aldı. Her yıl birkaç rekor kıran Isinbayeva, sırıkla atlama alanında kadınlarda 5.00 metreyi aşan ilk sporcu oldu.

HAYALİ YUNUSLARLA YÜZMEK
23 rekoru buluan Isınbayeva, efsane Rus atlet Sergei Bubka'yı geçmek istiyor. Bubka, 35 rekor kırmıştı. Isınbayeva 36 rekor kırmayı hedefliyor. Felsefe ve Rus tarihi hakkındaki kitapları okumayı seven sporcu, yunuslara bayılıyor. Yunusların resimlerini, heykellerini biriktiriyor. En büyük hayalinin "Gerçek yunuslarla yüzmek" olduğunu söylüyor. Güzelliği için ise "Sharapova gibi ben de göz kamaştırmak, kadın olarak beğenilmek istiyorum. 'Ya bir kadın sporcu ya da güzel bir kadın olabilirsin' diyenlere katılmıyorum" diyor.
Haberin fotoğrafları