kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yargıtay kararıyla yeni kardeşi oldu

Kurtul ÇAKIN / SABAH
Yargıtay, Sevilay Sabancı'nın, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın kardeşi ve 1979'da hayatını kaybeden işadamı İhsan Sabancı'nın da öz kızı olduğu kararını onadı..
Sabancı Holding'in kurucularından Hacı Ömer Sabancı'nın 1979'da ölen en büyük oğlu İhsan Sabancı'nın, biri resmi diğeri gayriresmi eşinden olan iki kızının miras için 2003'te başlayan hukuk mücadelesinde Yargıtay son kararı verdi. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın, Sevilay Sabancı'nın nüfusa kaydettiriliş belgesindeki imzanın babasına ait olmadığı yolundaki başvurusu reddedildi ve Sevilay Sabancı'nın İhsan Sabancı'nın kızı old u ğ u h ü k - müne v a - rıldı. Karar, mirastan hak talep eden, İhsan Sabancı'nın Nevin Tenik'le gayriresmi birlikteliğinden dünyaya gelen üç çocuğundan en küçüğü Sevilay Sabancı'nın önünü açmış oldu. "Nüfusa tescilin terkini" konulu dava, Adana 3. Aile Mahkemesi'nde görülmüş ve ardından Yargıtay'a gönderilmişti. Davayla ilgili olarak Yargıtay'ın vereceği karar, her iki taraf açısından da merakla bekleniyordu. Sevilay Sabancı'nın avukatı H. Hulki Gürcan, "Yargıtay'ın onadığı karara göre, Sevilay Sabancı, İhsan Sabancı'nın gayriresmi eşinden olan öz kızıdır ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın da kardeşidir. Kararın onanmasıyla dava süreci kapanmış oldu" ifadesini kullandı.

İPTAL DAVASI AÇILMIŞTI
Sevilay Sabancı, 2003'te Adana 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak Sabancı ailesinin 1966'da aldığı ve kendisine yer verilmeyen veraset ilamının iptalini istemişti. Bunun üzerine avukatları aracılığıyla harekete geçen Güler Sabancı, Adana 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, babası İhsan Sabancı'nın gerçekleştirdiği nüfus kaydının terkinini isterken, Adana 1. Sulh Hukuk Mahkemesi'nde Sevilay Sabancı'nın avukatları aracılığıyla 2003'te aldığı veraset ilamının iptali için dava açmıştı.