kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İngiltere'de kanser skandalı

Yeni Haber
İngiltere'deki Hereford County Hospital'da bir hastalığı bulunmadığı söylenerek taburcu edilen 17 kişinin kanser hastası olduğu, aralarında radyoterapi tedavisi görenlerin de bulunduğu 14 kişiye ise yanlışlıkla kanser teşhisi konulduğu açıklandı.Karışıklığın ortaya çıkmasının ardından hastaneden yapılan açıklamada, 4500 kişinin tekrar muayene edilmesi gerektiği, Mayıs 2006-Ağustos 2007 tarihleri arasında yapılan hata üzerine bir uzman hekimin açığa alındığı belirtildi.

Hastane yetkililerinden Martin Woodford, "bu üzücü durumdan" etkilenen tüm hastalardan şahsen özür dilemek istediğini, yanlış teşhis nedeniyle şu ana kadar ulaşabildikleri hastalardan ölen olmadığını kaydetti.Woodford, "Nitekim bazı hastalar tedavi altına alındı. Bu hastaların ileride bundan kesinlikle etkilenmeyeceklerini söylemek halkı yanıltmak olur" diye konuştu.

BBC Midland Today'in sağlık muhabiri Michele Paduano da hastanede doku örneklerini inceleyen patoloji bölümünün, tüm örnekleri ikinci kez kontrol etmediği bilgisini verdi.

Cancer Research kuruluşu da hatanın, hastalar için son derece talihsiz ve ıstırap verici olduğunu ifade etti.

AA