kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
GÜRCAN BİLGİÇ

Hem yeni hem keyifli

Büyük bir iştahla başladılar oyuna.İlk resmi maçın baştan sona görüntüsü içinde, hazırlık maçlarındaki prangalar yoktu. Yıllardır hasret içinde beklediğimiz, 'hele şükür' kararıydı bu. F.Bahçe'yi her açıdan üstün kılan taktik kararın perde arkasında, rakibin net analizi ve kendi takımının doğru tartımı yatıyordu.
Periyotta, ileriye çıkmaları 'dilekçe'ye bağlanan, Gökhan ve Carlos, bir piston gibi ilerigeri çalışıyor; turu garantileyecek golleri bulmak adına cesaretle oynuyorlardı. Zaten kapanacak ve yine zaten tek forvet ile üstünüze gelecek bir takıma karı 'tedirgin' oynamanın mantıksızlığını taktik tablosunda 'olmaması gerekenler' bölümüne büyük harflerle yazmışlardı.
Rakibe baskı yapmaktan bir an için vazgeçmeden, onlara 'oyun kurma' fırsatı vermeden, birbirlerine yakın ve yardımlaşmayı arttırarak, klasik tabirle 'savunmayı rakip sahada başlatarak' her oyuncu için 'saldırı serbest' emri çıkardılar.
Saracoğlu koltuklarında önceden hazırlanmış setlerin, fizik gücünü üst düzey ve organize kullanmanın keyfi yaşanıyordu. Her an bir pozisyon olabileceği hissi içinde, 'yeni F.Bahçe'nin galası yapılıyordu. Ceza alanına çok adamla giren bir takımları vardı artık. Yerden ve çabuk oynayarak rakibe top bile göstermeyen ustalara sahip bir ekipleri olacaktı. İki şutla gelen gollere rağmen, sağlı-sollu ortaların, golü atacak sahibini aradığı dakikaların arkası kesilmiyordu. Takım oyun alanı küçülterek çok koşuyor gibi gözükmesine rağmen, az yorularak maça sarılıyordu.

GÜZEL ŞEYLER YAZACAĞIZ!
Macar şampiyonunu 90 dakika sıfır isabetli şutla bırakacak kadar dikkatli oynayıp, istekle geri koşan bu takımın elbette eleştirilecek yönleri var. Ama daha yolun çok başındalar. Lige ve gerçek finalleri oynamaya daha bir ayları var. Gelişecek ve hatalarını en aza indireceklerdir. En azından 'tutucu' olmasına rağmen, taktik esnekliğe sahip bir teknik adamları var.
Ve Emre Belözoğlu... Tiyatroda, oyunun lokomotif oyuncularına bahşedilen 'antre (giriş)' alkışını alarak Saracoğlu'na ayak bastı. F.Bahçe taraftarı Emre'yi bağrına çok sıcak ve samimiyetle bastı.
Bu sezon güzel şeyler yazacağız galiba. Haydi hayırlısı...