kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İnsanlığın bittiği an

TIR dorsesine balık istifi konan 140 kaçak Van'dan İstanbul'a gelirken aç ve havasız kaldı. 13'ü öldü, insan tacirleri cesetleri tarlaya attı, diğerlerini arazide bırakıp kaçtı..
İstiflendikleri TIR dorsesesinde havasızlıktan ölen 13 kaçağın cesedi insan tacirleri tarafından yol kenarına atıldı. İçinde Pakistan ve Myanmarlı oldukları belirlenen yaklaşık 140 kaçak 4 bin 500'er dolar verdikleri insan tacirleri tarafından İran sınırından kaçak olarak Van'a geçirildi. Yunanistan'a gitmeyi hedefleyen kaçaklar burada TIR'a bindirildi. Van'dan hareket eden TIR hiç durmadan İstanbul'a geldi. Bu sırada TIR dorsesindeki kaçaklar açlık ve havasızlık nedeniyle ölmeye başladı. Bir süre sonra kaçaklar bulundukları yerden şoför kabinine vurarak olan biteni anlatmak istedi. TIR dün sabah saat 04.00 sıralarında Küçükçekmece'de Kayabaşı Köyü mevkisinde durdu.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Kaçakları Avrupa'ya götürme vaadi ile alan insan tacirleri burada TIR'ın dorsesinin kapaklarını açtı. İnsan tacirlerinin gördüğü manzara ürkütücüydü. TIR'ın içindeki kaçakların 13'ü havasızlık ve açlıktan ölmüştü. İnsanlık dışı bir olaya neden olan tacirler 13 ölü ile durumu ağır olanları TIR'dan çıkarıp boş bir alana attı.

AÇLIKTAN EV YAĞMALADILAR
İnsan tacirleri TIR'daki diğer kaçakları da indirip kayıplara karıştı. Bu arada boş arazide bilmedikleri bir yerde kalan kaçaklar, çevredeki binalara girerek yiyecek ve su istedi. Köy girişindeki bir çiftliğe de giren kaçaklar, camları kırıp yağmaladı. Bir vatandaş durumu polise ihbar etti. Olay yerine gelen polis ekipleri yol kenarında boş arazideki 13 cesedi buldu. Aynı arazide havasızlık ve açlık nedeni ile yarı baygın halde yatan 10 kaçak ise polis ekipleri Bakırköy Devlet Hastanesi'ne gönderildi. Hastanedeki kaçaklardan 5'inin durumunun ağır olduğu belirtildi. Emniyet güçleri bölgede yaptıkları çalışmada evlerden su ve yiyecek isteyen 63 kaçağı gözaltına aldı. Yakalanan kaçaklar ifadeleri alınmak üzere Halkalı Polis Merkezi'ne götürüldü. Polis ekipleri yaklaşık 50 kaçağı Kayabaşı köyü civarında helikopter desteği ile aramaya başladı. İstanbul Valisi Muammer Güler "İnsan kaçakçılığı olayının acı bir örneğini daha yaşadık. Bu insanlık dışı bir olaydır" dedi.

Serdar CANİPEK - Mustafa KAYA - Müslim SARIYAR - Çağdaş ÇETİNDEMİR / SABAH
Haberin fotoğrafları