kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 31 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Armağan Uzun'u görüntüleyenlere dava

Yeni Haber
Bülent Ersoy ile yaptığı evlilikle tanınan Armağan Uzun'u İzmir'de kız arkadaşıyla görüntüleyip, görüntüleri basın kuruluşlarına para karşılığında servis yaptığı öne sürülen kafeterya sahibiyle eşi hakkında, 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Armağan Uzun'un avukatı Yavuz Oran, Uzun ve kız arkadaşı Pelin Taş ile çekilen görüntülerin çeşitli magazin programlarında yayınlanması nedeniyle, görüntüleri çektiği öne sürülen kafeterya sahibi ve eşi hakkında ocak ayında suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunda Yavuz Oran, kafeterya sahibi Ferman Deri ile eşi Serap Deri'nin, Armağan Uzun'un kız arkadaşı Pelin Taş'a sarılarak gösterdiği yakınlığı kamerayla görüntülediğini, görüntüleri ''Şimdi saçını okşuyor, şimdi öpüyor'' şeklinde subjektif yorumlarla seslendirdiğini ve kurguladıkları görüntüleri 40 bin YTL karşılığında profesyonel habercilere servis ettiklerini ileri sürdü.

Yavuz Oran, suç duyurusunda, Ferman ve Serap Deri çiftinin daha sonra çeşitli programlara da katılarak, olayı abartılı şekilde anlattıklarını savundu.

Müvekkilinin, görüntülerin çeşitli televizyon kanallarında yayınlanması nedeniyle bedensel ve ruhsal çöküntüye uğradığını öne süren Oran, Deri çiftinin cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Ali Fuat Taşkın, konuyla ilgili soruşturmasını tamamlayarak iddianamesini hazırladı. İddianamede, sanıkların ''Basın ve yayın yoluyla özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek'' suçunu işledikleri gerekçesiyle, 1 ile 3 yıl arasında değişen hapis cezasıyla cezalandırılmaları talep edildi.

İddianame, İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesinde kabul edildi ve sanıklar hakkında dava açıldı.

(AA)