kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cumhurbaşkanı Gül: Saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güngören'deki patlamalarla ilgili olarak, ''Terörün acımasızlığını, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmaksızın insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, İstanbul Güngören'deki patlamalarla ilgili olarak açıklama yaptı. Gül, açıklamasında şunları kaydetti:

''İstanbul Güngören'de meydana gelen terör saldırısında çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duydum.

Masum insanları hedef alan bu canice saldırıyı şiddetle tel'in ediyorum.Terörün acımasızlığını, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk ayrımı yapmaksızın insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum.

Terörün kanlı yüzüne sığınarak, ülkemizin huzuruna ve birliğine zarar vermeyi amaçlayanların, milletimizin ve Devletimizin kararlılığı ve gücü karşısında çirkin emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bir kez daha vurgulamak isterim.

Terörle, şiddetle masum insanların canına kastederek bir yere varılamaz. Bu saldırılar, bunu yapanların insanlık dışılığını ve zavallılığını ortaya koymaktadır. Ölü sayısının artmaması en içten temennimdir.

Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifa dileklerimi iletiyorum.''