kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gül, babasının bağevinin kapılarını basın mensuplarına açtı

AA
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Memleketimizin önü çok parlak. Gelecek çok daha iyi olacak'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, basının bağevinin kapılarını basın mensuplarına açtı. Gül, dün geldiği memleketi Kayseri'de babasının bağevinde kaldı. Annesi Adeviye, babası Ahmet Hamdi ve kardeşi Macit Gül ile bağevine gelen ziyaretçilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, eşi Hayrünnisa Gül ile sabah erken saatlerde bağda sebze ve meyve topladı. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra bazı basın mensuplarını bağevinde kabul etti.

*Cumhurbaşkanını böyle görmediniz-GALERİ

Anne ve babasını yanına alarak, basın mensuplarıyla sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, babasının 2. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndan emekli olduğunu ve ileri yaşına rağmen halen çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Babasının uzun yıllar halk arasında Tayyare Fabrikası diye adlandırılan Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda tornacı olarak çalıştığını kaydeden Gül, babasının o döneme ait sicil raporlarının Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt tarafından kendisine verildiğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, ''Cumhurbaşkanı olduktan sonra Kayseri'ye ilk gelişimde Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı'nı ziyaret ettim. Burada komutan, babamın çalıştığı dönemle ilgili hiç görmediğim fotoğraflarını ve bazı bilgilerini göstermişti, çok şaşırmıştım. Geçenlerde Genelkurmay Başkanımız Orgeneral Yaşar Büyükanıt Köşk'e geldiğinde elinde bir dosya vardı. Dosyada babamın tüm sicili, neler yapmış, başarmış onlar vardı. Takdirnameleri vardı. O dönemde yeni bazı bomba aparatları ve uçak parçaları yapmışlar. O dokümanları görünce çok sevindim'' diye konuştu. Çocukluğunun bu bağevinde geçtiğini belirten Gül, ''Gerçi evler eskiden böyle değildi. Bu su kuyumuz o zaman da vardı. İçini temizlerdim. Kışın yağan karları kuyuya basardık. Bu kuyudan yazın buz gibi su içilirdi. Sabah babamın serasından biber, bamya, salatalık, bahçeden de kayısı topladık'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, bir gazetecinin, son günlerde düzenlenen operasyonlar ve mahkeme aşamasındaki olaylarla ilgili değerlendirme isteğine, ''Mahkemeler görevlerini yapar. Kararı mahkemeler verecek'' diye karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilere, ''benim size bir söyleyeceğim var'' diyerek, şunları kaydetti: ''Memleketimizin önü çok parlak. Gelecek çok daha iyi olacak. Bir şeyin güzelliğini anlayabilmek için geçmişle kıyas yapmak gerekir. Buna hepimiz şahit oluyoruz. Türkiye her bakımdan çok ilerliyor. Türkiye, dünyada itibarı çok büyük bir ülke. Öyle inanıyorum ki Türkiye'nin geleceği, insanlarımızın geleceği çok parlak olacak, bunu da hep birlikte yapacağız. Türkiye'nin itibarı çok yüksek. Türkiye hem kendi bölgesinde hem de dünyada tüm problemlerin çözümüne katkıda bulunuyor.''Babasının bağevinin bahçesini gazetecilere gezdiren Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilere meyve suyu ikram etti.

Cumhurbaşkanı Gül, gazetecilerle bağevinin bahçesinde anı fotoğrafı da çektirdi.