kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Rodos'taki yangın kısmen kontrol altında

Yeni Haber
Yunanistan'ın Rodos Adası'nda Salı günü çıkan orman yangınının kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

Yunan basını, Rodos'ta kötü hava şartları nedeniyle 6 gündür kontrol altına alınamayan ve ''Laerma'' ile ''Lardo'' köylerini tehdit eden yangının 3 büyük cephesinden birinin tamamının, birinin ise kısmen kontrol altına alındığını duyurdu.

Alınan ilk bilgilere göre 2 ev ile bir kilisenin zarar görmesinin yanı sıra yaklaşık 50 bin dönüm ormanlık arazinin kül olmasına ve adadaki yaban hayatına büyük zarar veren yangının söndürülmesi için 200'ün üzerinde itfaiyeci, yüzlerce gönüllü, 10 yangın söndürme uçağı ile 7 helikopterin görev yapmakta olduğu belirtildi.

Basın-yayın organları, bölgede hüküm süren şiddetli rüzgarların söndürülmüş alanlarda tekrar alevlenmelere neden olmasından endişe edildiğini kaydettiler.

Öte yandan, Eğriboz adasındaki ''Psahna'' bölgesinde de orman yangını çıktığı, yangının yerleşim birimlerini tehdit etmediği bildirildi. Basın-yayın organları, bölgede hava ve karadan söndürme çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladılar.

Basın-yayın organları, Mora yarımadasındaki ''Patra'' kenti yakınlarında da dün gece orman yangını çıktığını, alevlerin yerleşim alanına çok yakın olması nedeniyle endişe yarattığını, yangının kontrol altına alındığını belirttiler.

(AA)