kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gece verilen aranın ardından dün de devam eden arama çalışmalarına Diyarbakır ve Van'dan gelen Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri de katıldı.

Dicle, 4'ü çocuk 5 kişiyi yuttu

Abidin YEL / SABAH
Dicle Nehri'ne düşen kızını kurtarmak için suya atlayan anne ile 4 kız çocuğu akıntıya kapıldı. 5 kişi öldü. Bir kişi kayboldu..
Şırnak'ta Dicle Nehri'nde 5 kişi boğuldu, bir kişi kayboldu. Olay, Güçlükonak ilçesi Damlatepe köyü yakınında önceki gün öğle saatlerinde meydana geldi. Dicle Nehri kenarına pikniğe giden 12 kişiden Gurbet Özdemir (12) isimli kız çocuğu bir anda dengesini kaybederek Dicle Nehri'nin azgın sularına düştü. Onu kurtarmak için birbirinin kollarından tutarak suya dalan Kıymet Özdemir (13), Emine Şen (11), Hacer Sezgin (10), Kader Şen (12) ile Tayibet Şen (30) de akıntıya kapıldı. Arama çalışmaları sonucu önce Tayibet Şen ile kızı Kader Şen'in cesedi çıkarıldı. Daha sonra Gurbet Özdemir, Kıymet Özdemir ve Emine Şen'in de cesetlerine ulaşılırken, Hacer Sezgin'in bulunması için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

'GİRDABA YAKALANDILAR'
Olayı anlatan Köy Muhtarı Mehmet Şen, "Kızlar köyden pikniğe gideceğiz diye ayrıldılar. Gittikleri yerde ne yeşillik nede ağaç var. Kızlardan biri su kenarında yürürken suya düşmüş. Bunu gören diğer arkadaşları da onu kurtarmak için birbirlerinin elinden tutarak suya dalmış. Suyun akıntılı olması nedeni ile suya düşen çocuğu kurtarmak isterken onlar da girdaba yakalanarak boğulmuş" dedi.
Haberin fotoğrafları