kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çıtak köyü 15 gün sonra ikinci kez yandı

Yeni Haber
Manisa'nın Akhisar ilçesinde bağlı Çıtak köyünde 15 gün sonra ikinci kez yangın çıktı. Can kaybının olmadığı yangında üç ev kül oldu.

Daha önce çıkan yangında yaşlı bir kadın hayatını kaybetmiş 8 ev 2 dükkan ve bir kahvehane tamamen alevlere teslim olmuştu. Nedeni henüz belirlenemeyen yangın, köyde büyük paniğe neden oldu. Yangına ilk müdahaleyi köye üç kilometre uzaklıkta bulunan Dağdere belde itfaiye ekipleri yaptı.

Söndürme çalışmalarına Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı iki helikopter de katıldı. Çıtak Köyü Muhtarı Ramazan Turgut, 15 gün sonra köylerinde çıkan ikinci yangının kendilerini korkuttuğunu söyledi. Üç evin tamamen yandığını belirten Turgut, yangının diğer evlere sıçramadan kontrol altına alındığını açıkladı.

ÇITAK KÖYÜNDEKİ YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Çıtak köyünde bir evde başladıktan sonra çevreye sıçrayan yangın söndürüldü. Yangında, 3 ev kullanılamaz hale geldi.

Köyde Halit Çimen'e (77) ait evde başlayan yangın kısa sürede büyüyerek, bitişikteki Ziya Can ve Mehmet Can'a ait evlere sıçradı.

Akhisar Belediyesi İtfaiyesi ile Gördes ve Akhisar Orman Yangın Söndürme ekipleri bünyesindeki 1 helikopter ve 2 arazözle müdahale edilen yangın, başka evlere sıçramadan söndürüldü.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında, 3 ev kullanılamaz hale geldi. Evi yanan Halit Çimen, tütün dizmek için gittikleri tarlada evlerinde yangın çıktığını öğrendiklerini belirterek, ''Sabah evden ayrıldık. Evimizde yangın çıktığını söylediler. Eve geldiğimizde tamamen yanmış olduğunu gördük. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz'' dedi.

Bu arada, Türk Kızılayı Akhisar Şubesi Başkanı Orhan Çeçen köye gelerek, itfaiye görevlilerinden bilgi aldı. Manisa'daki Kızılay ekiplerinin de evi yanan vatandaşlara yardım amacıyla köye gittiği bildirildi.