kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
KAZIM KANAT

Üç büyük devrim

Beşiktaş'ta güzel şeyler var. Çok adamla rakip kaleye gitmek cesurca bir düşünce. Top tekniği yüksek oyuncuların neredeyse hepsinin sahada aynı anda tutulması harika. Geçen yıldan değişen ne var derseniz üç önemli değişimin altını çizerim:
1- Beşiktaş tek santrfor (Bobo) oynuyor gibi görünse de her hücum organizasyonunda neredeyse 3-4 forvetle hücuma çıkıyor. Desteğe gelen oyuncular Beşiktaş'ın futbol kalitesine zenginlik getiriyor. Önemli değişiklik bir numaralı oyuncu Nobre değil. O iyi bir yedek.
2- Ön libero iki kişiyle (Cisse ve İnceman) oynanıyor. Bu ikilinin en büyük özelliği kesicilik değil hücuma çıkarken topu ayağa kullanmak.
3- Sağ tarafta Holosko banko. Onun yanında kimin oynayacağı çözülmemiş sorun. Çözülemez de... Çünkü çok aday var. Sol tarafta Tello-Karabulut ikilisinin yan yana oynaması Beşiktaş'ın futbolunda devrim yaratacaktır. Bu sorun böyle çözülecekti geçen yıl niye çözülmedi? (Doğrusu Üzülmez'i hiç aramadım)

HOLOSKO'NUN VERDİĞİ DERS
Beşiktaş'ın futbolunda temel felsefedeki tek yanlışlık şu: Aslında bu bireysel yanlışlık. Hücuma çıkarken kaptırılan toplarda geriye dönüşlerde savunmaya kim yardım edecek? Hiç kimse sorumluluktan kaçmamalı. Bu maçın belki de en büyük dersi Holosko'nun geriye 80 metre depar atarak ceza alanında kademeye girmesi.
Elbette Beşiktaş'ın tek paşası Delgado'nun takıma katkısı pozitif. Herkesten çok koştu ama herkesten az topa sahip oldu. Yanlışlık burada. Delgado herkesten çok topa sahip olursa özellikle hücum organizasyonlarında kaliteyi yükseltir.
Herkes savunmayı merak ediyor. İtiraf edeyim ben de merak ediyorum. Önce şunun altını çizeyim. Savunmada hiç kimse Toraman'dan iyi değil. Zapotocny'nin golünü kimse "Bak gördün mü?" diye göstermesin. Toraman ön direkte o gollerin kralını attı. Gökhan Zan iyileşirse kim oynar? Burada sadece Zapotocny'nin yeri kesin gibi. Seric'i hemen gönderin, adam tam bomba... Beşiktaş savunma sorununu çözerse bu ligde çok iş yapar. Beşiktaş'ı saha içinde yönetecek bir paşa daha bulunursa en güçlü takım olur.
MESAJ: Beşiktaş geçen yıldan daha iyi takım. Ama soru şu: Bu Beşiktaş bu yılki Fenerbahçe ve Galatasaray'dan daha iyi takım mı? Bu sorunun cevabı Beşiktaş'ın kaderini belirler.