kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

TBMM Başkanı Toptan: Sivillere yönelik terör eylemlerini nefretle kınıyorum

Yeni Haber
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Güngören'deki patlamalarla ilgili olarak, ''Kaynağı, amacı, hedefi ve iletmek istediği mesaj ne olursa olsun, sivillere yönelik terör eylemlerini nefretle kınıyorum. Bu hain saldırıda bir kez daha görüldü ki, terörün masum ve savunulabilir bir tarafı yoktur'' dedi.

TBMM Başkanlığı İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, TBMM Başkanı Toptan, İstanbul Güngören'de meydana gelen iki ayrı patlamada çok sayıda vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanması nedeniyle mesaj yayımladı. Toptan, mesajda şunları kaydetti:

''İstanbul Güngören'de meydana gelen iki ayrı patlama sonucunda çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve yaralanmasından derin üzüntü duydum. Kaynağı, amacı, hedefi ve iletmek istediği mesaj ne olursa olsun, sivillere yönelik terör eylemlerini nefretle kınıyorum.

Bu hain saldırıda bir kez daha görüldü ki, terörün masum ve savunulabilir bir tarafı yoktur. En ağır insanlık suçu olan terör olaylarının amacı, ülkemizdeki toplumsal huzuru ve barışı bozmaktır.

Türkiye maruz kaldığı terörist eylemler nedeniyle; hedeflerinden ve hayallerinden asla vazgeçmeyecektir. Türk milletinin ve devletinin gücü, birlikteliği, kendine olan güveni ve kararlılığı yerindedir.

Bu menfur saldırının en kısa zamanda aydınlatılacağına inancım tamdır. Kimse Türkiye'nin güçlenmesini ve toplumsal huzurunu engelleyecek güçte değildir.

Bu alçak saldırıda ölen vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Tüm milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Ölü sayısının artmamasını temenni ederken yaralı vatandaşlarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için acil şifalar diliyorum.''