kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Piknikçilerin yeni gözdesi alabalık

Yeni Haber
Kırmızı et ve tavuktan sıkılan birçok aile, pikniklerini taze alabalık alabildiği tesislerin çevresinde yapmaya başladı.

Piknik denilince ilk akla gelen kırmızı et ve tavuk, son birkaç yıldır birçok aile tarafından daha az tercih edilir oldu.

Kaynakların üzerine kurulan alabalık tesisleri, yaptıkları düzenlemelerle piknikçilerin adeta akınına uğruyor. Tesislere gelen bir aile, piknik için her türlü ihtiyacını bulabiliyor.

Diğer etlere göre daha sağlıklı ve ucuz olması, alabalığa ilgiyi her geçen yıl biraz daha artırıyor. Konya'da kurulu birçok alabalık tesisi, bu yaz piknikçilerin yeni ve vazgeçilmez adresi oldu.

Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Başarakavak beldesinde bulunan bir alabalık tesisinin sahibi Ercan Duymaz, tesisi 1996 yılından bu yana işlettiğini söyledi.

Önceden sadece lokantalar ve tatil bölgelerine alabalık gönderdiğini ifade eden Duymaz, birkaç yıldır da tesiste piknikçilere özel düzenleme yaptığını ve mangalda alabalık keyfini yaşattığını anlattı. Kırmızı et ve tavuğun alabalığa göre pahalı olduğunu vurgulayan Duymaz, şunları anlattı:

''Tesisimdeki piknik alanına gelen 4 kişilik bir aile, havuzdan seçtiği orta boylardaki 1 kilogram taze balık için 6 YTL ödüyor. 1 kilogram, orta boylarda 4 balık ediyor. Biz aileye kendi yetiştirdiğimiz domates, salatalık, biber gibi sebzeleri, mangalını ve kömürünü de veriyoruz. Yani 4 kişilik bir ailenin piknik maliyeti en fazla 15 YTL'yi buluyor.''

Ağaçların gölgesinde, kaynak suyunun serinliğinde mangalda alabalık keyfi için kilometrelerce yol gelen ailelerin olduğunu belirten Duymaz, ''İsteyen aile, evine taze alabalık da götürebiliyor. Özellikle hafta sonlarında tesisimiz tamamen doluyor. Piknikçilere haftada yaklaşık 3 bin adet alabalık satıyoruz'' dedi.

(AA)