kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kızılay arsası 35.5 milyon Euro'ya makineci Elumatec'in

MENEKŞE ATASELİM
Etiler'deki 2.5 dönüme yakın Kızılay arsası için açılan ihaleyi 25 yılda bugünkü değer üzerinden 35.5 milyon Euro kira ödemeyi teklif eden Elumatec Makine ve İnşaat kazandı..
İLİŞKİLİ HABERLER
Kızılay arsası 35.5 milyon Euro'ya makineci Elumatec'in
İstanbul'un en lüks semtlerinden Etiler'deki arsasını yapişlet- devret modeli ile gelir getiren mülke dönüştürmeye karar veren Kızılay'ın açtığı ihaleyi Elumatec Makine kazandı. Kızılay'dan alınan bilgiye göre, 2.5 dönüme yakın büyüklükteki arsanın üzerindeki eski binanın yerinde yükselecek proje için açılan ihaleye Taner Triko, Altaca İnşaat, Kapıcıoğlu İnşaat, Türkerler İnşaat ve Yıldırımlar İnşaat'ın da aralarında bulunduğu 6 firma teklif verdi. Elumatec Makine ve İnşaat, 3.5 milyon Euro'su Kızılay'a bağış olmak üzere 25 yıl için bugünkü değeri üzerinden toplam 35.5 milyon Euro kira teklifi ile ihaleyi kazandı. Elumatec Makine Genel Koordinatörü Hakkı Sütlüoğlu, ihaleye avan bir rezidans projesi ile katıldıklarını belirterek, imar değişikliği olması halinde otel inşa etmeyi ya da projeye alışveriş merkezi eklemeyi de düşünebileceklerini kaydetti.

İMAR DURUMU BELİRSİZ
İhalenin henüz resmi olarak onaylanmadığını, sözleşmenin 5 Ağustos'ta düzenlenecek toplantıda imzalanacağını söyleyen Sütlüoğlu, "İnşaat süresi 30 ay. Projede değişiklik olacak. Büyük ihtimalle rezidans yaparız ama imar durumu netleşmediği için net bilgi veremiyoruz" dedi. İhalenin kamuoyuna duyurulduğu basın toplantısında Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Nihat Kaya, arsa ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı: "İsteyen firma konut yerine otel veya iş merkezi önerisi getirebilir. Proje bize mantıklı gelirse firma ihaleyi alır. Ancak, imar durumunun değişmemesi nedeniyle vaat ettiği projeyi yapamazsa parası yanar."
Haberin fotoğrafları