kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

FIFA Diyarbakır'a cezayı kesti

Yeni Haber
FIFA, Diyarbakırspor'un 6 puanının silinmesini karara bağladı. Diyarbakırspor'un Süper Lig'de mücadele ettiği dönemde Bosnalı futbolcusu Borislav Mikiç'e alacağını ödemediği gerekçesiyle FIFA'nın 6 puanının silinmesini istediği Diyarbakırspor'da büyük şok yaşanıyor...
FIFA'nın kararını Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdiğini, federasyonunun da kendilerine tebliğ ettiğini belirten Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren, kararın kulübün futbolcu Borislav Mikiç'e olan 189 bin 879 euro'luk alacağını ödemediğinden verildiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Öktüren, "Transfer çalışmaları ve maddi sorunların giderilmesi için destek ararken eski futbolcumuz Borislav Mikiç'in 189 bin 879 euro'luk alacağı konusunda FIFA'nın aldığı karar bizi sıkıntıya soktu. Mikiç'in alacağı zamanında ödenseydi, şimdi 6 puan silinmesi cezasıyla karşı karşıya kalmazdık." dedi.

Kendilerinden önceki yönetimin sıkıntısını çektiklerini anlatan Öktüren, "FIFA, Disiplin Komitesi, 28 Nisan 2008 tarinde Bosna Hersekli futbolcu Borislav Mikiç ile ilgili dosyayı karara bağladı. Diyarbakırspor, Mikiç'e 189 bin 879 euro'luk borcun 14 Aralık 2007'de FIFA Uyuşmazlık Komitesi'nin aldığı karara rağmen ödemediği için ayrıca 20 bin İsviçre Frangı para cezasına ve ek olarak da 2 bin İsviçre Frangı mahkeme masraflarının ödenmesi cezasına çarptırıldı.'' diye konuştu.

Başkan Öktüren, bu konu hakkında kulübe gelen yazılara eski yönetimin cevap bile vermediğini belirterek, konuşmasını şöyle tamamladı;

''Hak aranmadığı gibi verilen karara itiraz bile edilmemiş. Biz yönetime geldikten sonra bu karara itiraz ettik, kararın yumuşatılması için gerekli girişimlerde bulunduk. Ancak FIFA, borç ödenmediği için Diyarbakırspor'un 6 puanının silinmesi konusunda Futbol Federasyonu'na yazı gönderdi. Kulüp olarak eski yönetimlerin yaptıkları yanlışların cezasını çekiyoruz."