kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aysun Kayacı çocuk sahibi olmak istemediğini ama eğer sevgilisi baba olmak isterse, ne yapıp edip bunu kendisine kabul ettirebileceğini söylüyor.

Evlilik bir zafer değil aksine sonun başlangıcı

BAŞAK ÇOKAN - MAGAZİN
Son aylarda söyledikleri ile gündem yaratan Aysun Kayacı bir buçuk yıldır birlikte olduğu sevgilisi Ozan Sevindik ile aynı eve taşındı. Kayacı 'dul kalmaktan korktuğu için' evliliğe karşı olduğunu da açıkladı..
Mankenlikle başlayan kariyerine sunucu ve oyuncu olarak devam eden Aysun Kayacı bir buçuk yıldır sevgilisi Ozan Sevindik ile mutlu bir beraberlik sürdürüyor. Sevgilisi ile aynı eve yerleşen Kayacı 'dul kalma fobisi' yüzünden evlilikten korkuyormuş.

* Sevgiliniz Ozan Sevindik ile aynı eve yerleşmişsiniz doğru mu?
Yeni eve çıktık ama kolay değil iki evin birleşmesi. Bir aydır aynı evdeyiz ancak hâlâ bir şeyleri düzene sokmaya çalışıyorum. Biz Ozan'la bir buçuk senedir birlikteyiz. O da çok çalışıyor. Birbirimizi gördüğümüz zamanlar o kadar azalmıştı ki birlikte oturursak daha çok zamanı paylaşacağımızı düşündük. Gerçi yine az görüşüyoruz ama olsun, akşam yarım saat bile olsa sohbet ediyoruz.

* Ozan Bey ile birlikte yaşamaya alıştınız mı?
Birbirimize aynı evde alışmaya çalışıyoruz. Ama tabii zaman zaman yalnız yaşadığım evimi özlüyorum. Çünkü ben daha önceki evimi de seviyordum.

ÇOK UYSAL BİR KADINIM
* Eski evinizi kapattınız mı yoksa bir sorun olursa hemen taşınır mısınız?
Böyle kötü şeyler düşünmeyelim. Çünkü benimle yaşamak çok kolaydır. Çok uysal, sakin bir kadınımdır. Kavga etmeyi, sesimi yükseltmeyi sevmem. Ama ortalık yatıştıktan sonra da karşımdakinin canına okurum. Sessiz kalıp strateji geliştiririm. Karşı tarafa kendi zehrinden tattırırım.

* Sevgilinize çabuk güven duydunuz mu?
Hayır, asla! (gülüyor)

* Sınavdan geçirdiniz mi?
Evet, hem de uzun bir süre...

* Ozan Bey pes etmedi mi?
Hayır, asla düşünmedi bile. Düşünseydi uğraşmazdı.

* İlk görüşte mi aşık oldunuz birbirinize?
İlk görüşte aşka inanmıyorum. Çünkü çok uzun sürmüyor. Ozan'a da ilk görüşte aşık olmadım. Biz futbol ile ilgili bir konu yüzünden kavga ederken başladı ilişkimiz.

* Nasıl biraraya geldiniz?
Ortak arkadaşlarımız birbirimize uygun olduğumuzu düşünmüşler. Sonra ikimize de söylediler ve topluca yemek yedik. Görücü usulu oldu. Galatasaray yüzünden tartıştık. Ozan'a hiç ısınmadım. Arkadaşıma "Asla olmaz" dediğimi hatırlıyorum.

* Sonra nasıl gelişti peki?
Ertesi gün Ozan'a dank etti galiba hemen beni aradı. Ozan'ın ısrarıyla biraraya geldik. Sonra askere gitti. Askerden geldikten sonra ilişkimiz başladı. Ozan oradayken sağlam temeller üzerine kurduk ilişkimizi.

* Ortak noktanız nedir?
Deniz tutkusu. Ozan eski bir yüzücü ve deniz aşığı. Ben de çok iyi yüzerim. Bazen yarışıyoruz. Denize gitmek bize çok keyif veriyor.

* Ozan Bey'e yemek yapıyor musunuz?
Ozan benden daha iyi yemek yapıyor. Hatta hep o yapıyor! Amerika'da yalnız yaşadığı için alışkın. Yani düzen kurmakta ve yürütmekte zorlanmadık.

* Ozan Bey ile evlilik olur mu?
Ozan'la hiç evlenme işini konuşmadık. Bence bu konu saatli bir bomba gibi. Taraflardan biri telaffuz ettiği anda hemen gerçekleşmesi gerekir. O yüzden azami dikkat göstermek lazım.

* Sevgiliniz de böyle mi düşünüyor?
Evet, Ozan benim bu konudaki fikrimi biliyor. O da konuşmuyor. Bende biraz evlilik korkusu da var.

* Neden korkuyorsunuz?
Zaman zaman bu soruyu kendime sormuyor değilim. Ben evlilik insanı değilim. Bunu her fırsatta söylüyorum. Belki de mutlu bir ailede büyümediğim içindir. Ya da önceki ilişkilerimde evlilikten döndüğüm için, bilemiyorum. Ben evliliğin bir sihirli değnek gibi her şeyi güzelleştirdiğini düşünmüyorum.

* Bu korku daha önceki uzun süreli ilişkilerinizden mi kaldı?
Olabilir. Ama bu bende küçük yaşta başladı. Türkiye'de dul kalmak fikri bana cazip gelmedi. Hem başka bir taraftan bakarsak, dul olduğunuzda televizyon camiasında yıldızınız parlamıyor. Gerçi yaşımda ilerledi artık bu saatten sonra dul kalsam ne olacak ki... İnsanoğlu karışık bir varlık. Ama evliliğin iyi bir şey olduğuna inanmıyorum. Ozan çok akıllıdır. Benim bu konudaki fikrimi biliyor, sanırım beni korkutmamak için söylemiyor. Ama zaten evlilik kadınlar arasında bir yarışa dönmüş durumda. Kadınlar kendi aralarında yarışıyorlar. Ya da benim etrafımda öyle...

DON KİŞOT GİBİYİM
* Ne yarışı bu?
Evlenmek için yarışıyorlar. Çünkü kadınlar bunu büyük bir zafer olarak görüyor. Oysa ben bunu protesto ediyorum Don Kişot gibi, "Hayır bu başlı başına bir zafer değil bu sonun başlangıcı" diyorum.

* Anne olmayı hiç istiyor musunuz peki?
Hayır, istemiyorum. Çocukları seviyorum ama kendim istemiyorum. Bence Ozan da çok memnun hayatından. Ama Ozan tuttuğunu alır. Benimle evlenip çocuk sahibi olmak isterse ne yapar ne eder bu isteğine kavuşur.