kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aurelio verdiği sözün arkasında durmadı

Yeni Haber
Fenerbahçe Kulübü, Mehmet Aurelio'nun transferi konusunda açıklamalarda bulunan menajeri Bayram Tutumlu'ya tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu'nun hala tuhaf ve doğruları çarpıtan açıklamalarını sürdürdüğü belirtilerek, şöyle denildi:

''Bir süre önce yaptığı açıklamalarında Aurelio ile kulübümüzden kimsenin görüşmediğini, Aurelio'nun görüşecek kimseyi bulamadığını öne süren Bayram Tutumlu, bugün gazetelere yansıyan açıklamalarında ise başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın Aurelio ile görüşmesinde Volkan Ballı ve tercüman Samet Güzel'in de olduğunu söyleyerek görüşmede neler konuşulduğunun açıklanmasını istiyor. Daha önce de açıkladığımız gibi, başkanımız Sayın Aziz Yıldırım, Aurelio ile görüşmüştür. Ancak bu görüşmede idari menajerimiz Volkan Ballı ile Samet Güzel değil, tercüman Fatih Sönmez bulunmuştur. Sırf çamur atmak adına ipe sapa gelmez iddialarda bulunan, bir dediği bir dediğini tutmayan Bayram Tutumlu'nun artık susması gerektiği ortadadır. Bayram Tutumlu bahis konusu yaptığı ve Mehmet Aurelio'dan içeriğini öğrendiği bu konuşmayı kamuoyuna aktarma olanağına sahiptir ve kendisinden bu konuşmanın içeriğini kamuoyuna aktarmasını bekliyoruz.''

AÇIKLAMALARI MANTIK DIŞIDIR

''Yalan söylediği için bir dediği bir dediğini tutmayan, nereyi ve kimi, neye şahit ya da hangi olayı örnek göstereceğini şaşıran Bayram Tutumlu'nun açıklamaları tuhaf olmanın ötesinde mantık dışıdır'' ifadeleri kullanılan açıklamada, daha sonra şöyle denildi:

''Kendini haklı göstermek için verdiği bir örnekte kulübümüz eski başkanı Sayın Ali Şen'in eski futbolcumuz Uche'nin eşine İngiltere'de limuzin gönderdiğini iddia eden Tutumlu 'Ali Şen olsaydı Aurelio'yu bırakmazdı' gibi, nereye vardırmak istediği anlaşılamayan şaşkın yorumlar yapmaktadır. Her şeyden önce Uche'nin eşine araba gönderildiği iddiası komiktir. Çünkü Uche'nin o tarihte eşi yoktur.''

Aurelio konusuna Ali Şen'in örneklerle karıştırılmaya çalışılmasının yakışık almadığı belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

''Bayram Tutumlu kendi küçük hesapları ile kulübümüz içerisine nifak tohumu sokmaya çalışmaktadır, bu son derece çirkindir ve asla da başarılı olamayacaktır. Bayram Tutumlu'ya tavsiyemiz, artık kulübümüz başkanı, futbolcuları ve kurumlarını sırf gazetelere malzeme olmak, kendi reklamını yapmak adına kullanmamasıdır.

Yaşanan olaylar ve gün gibi ortada görünen gerçekler nedeniyle başta Fenerbahçe camiası olmak üzere tüm spor kamuoyu Bayram Tutumlu'nun karakteri ve art niyetleri konusunda yeterli fikir sahibi olmuştur. Bayram Tutumlu sözünün eri olmanın, adam olmanın bir gerekliliği olduğunu unutmamalı, yediği sözünün sonucuna katlanmalıdır. Gereksiz bir tartışmayı sürdürerek yitirdiği değerlere tekrar sahip olamayacağını bilmelidir.''

SÖZÜNÜN ERİ OLMAK ADAM OLMANIN GEREĞİDİR

Açıklamada, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün profesyonel futbolcusu Mehmet Aurelio'ya sözleşme gereği verdiği tüm sözleri eksiksiz tuttuğu belirtilerek, ''Verdiği sözün arkasında durmayan ve sözünden dönen Bayram Tutumlu ve futbolcumuz Mehmet Aurelio'dur. Öncesinde de belirttiğimiz üzere verdiği sözün arkasında durmak hem hukukun hem de etik değerlerin bir gereğidir. Sözünün eri olmak adam olmanın gereğidir'' denildi.

Bayram Tutumlu'nun Fenerbahçe Spor Kulübü'ne vermiş olduğu sözü tutmadığı kaydedilen açıklamada, ''Bayram Tutumlu kulüp tüzel kişiliğine vermiş olduğu sözü bugün unutmuş ve kişiselleştirerek bir takım yan yollara sapmıştır. Fenerbahçe Spor Kulübü'ne verdiği sözü tutmayanların şu kişi ya da bu kişi olsa bu sözü tutardım şeklindeki açıklaması Fenerbahçe Spor Kulübü'ne açık bir saygısızlıktır. Fenerbahçe Spor Kulübü böyle bir saygısızlığa asla izin vermeyecektir'' ifadeleri kullanıldı.