kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

FIFA'dan Türkiye'ye 'Atılırsınız' tehdidi

TAHİR KUM
Diyarbakır'a puan silme cezasının uygulanmaması üzerine federasyonu son kez uyaran FIFA, "Cezayı hemen uygulamazsanız, Türkiye FIFA müsabakalarına alınmaz" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
FIFA'dan Türkiye'ye 'Atılırsınız' tehdidi
Diyarbakırspor'un Borislav Mikiç'e ödemediği 189 bin 879 euro, Türkiye'nin başını ağrıtıyor. Bu para ödenmediği ve Diyarbakırspor'a yaptırım uygulanmadığı için Futbol Federasyonu'na "FIFA müsabakalarına alınmazsınız" uyarısı gönderdi. 28 Nisan 2008'de yani Bank Asya 1. Ligi'nin 32. haftası yeni oynanmışken FIFA Disiplin Komitesi Bosna Hersekli futbolcu Mikiç ile Diyarbakırspor arasındaki dosyayı karar bağladı. Buna göre, kulüp futbolcuya 189 bin 879 euroluk borcunu 14 Aralık 2007'de FIFA Uyuşmazlık Komitesi'nin aldığı karara rağmen ödemediği için ayrıca 20 bin İsviçre Frangı cezaya (ek olarak da 2 bin İsviçre Frangı mahkeme masraflarının ödenmesine) çarptırıldı.

6 PUAN SİLİNMEDİ
Hem borç hem de ceza 30 gün içinde ödenmezse Diyarbakırspor'un birinci takımının 6 puanının silinmesi gerektiği Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirildi. Bu silinmeye rağmen ödemenin yapılmaması durumunda TFF'nin söz konusu takımı alt kümeye düşürmesi gerektiği de kararda yer aldı. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu, söz konusu yaptırımları bugüne kadar bir türlü uygulamayınca FIFA'dan Disiplin Komitesi Sekreteri Volker Hesse imzalı çok sert bir uyarı geldi. Konuyla ilgili sürecin hatırlatıldığı yazıda "Bir FIFA üyesi olarak federasyonunuz FIFA kararlarını uygulamak zorundadır. Ancak 28 Nisan 2008'de FIFA Disiplin Komitesi'nin Diyarbakırspor'la ilgili verdiği kararın uygulanmadığı belirlenmiştir. Bu nedenle federasyonunuzdan acil olarak 4 numaralı maddenin uygulanmasını ve söz konusu kulübün 6 puanının silinmesini talep ediyoruz" denildi.

2010 TEHLİKEDE
FIFA, Diyarbakırspor'un 6 puanının silindiğine dair belgelerin acil olarak yollanmasını isteyerek, "Aksi takdirde federasyonunuza yaptırım uygulanacaktır. Bu da tüm FIFA müsabakalarından atılmaya yol açar" ifadelerine yer verildi. Özetle; Diyarbakırspor'un yeni sezona 'eksi 6 puan' ile başlayacağına dair hemen bir karar alınmazsa A Milli Takımımız eylül ayında start alacak 2010 Dünya Kupası elemelerinden atılabilir. Federasyon yönetiminin önümüzdeki hafta yapacağı toplantıda bu konuyu karara bağlaması bekleniyor.