kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Temmuz 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
VEDAT BAYRAM

Beşiktaş ve transfer!

Futbolla ilgilenen herkesin genel fikridir. İyi bir takım olmak ve derece yapmak için transfer yapmak gerekir diye düşünülür. Transfer bütün kulüplerin olmaz ise olmazıdır. Ancak birçok örnek göstermiştir ki bu husus "tek yol" ya da "başlı başına etken" değildir. Başka bir deyişle çok transfer yap, her takımdan fazla futbolcu al. Hatta sezon başında transfer şampiyonu ilan edil. Fakat "üç dönemdir şampiyon olama" Öyleyse bundan ne anlam çıkıyor? Sadece transfer yetmiyor, işte bu hadisenin ligdeki ciddi örneği Beşiktaş.
Ne diyor genel sekreterleri, "Yıldız oyuncu yerine takım olmaya katkı yapacak transferlere yöneldik. Her mevkiide takım ruhu ve rekabete yönelik yapılandık. Artık mazeretimiz ve başarısızlık bahanemiz yok" demekte doğru fakat kafi değil.

SONUÇ HÜSRAN OLUR
Niçin? Çünkü transfer, başarıya giden yolda birinci adım, takım olmak ikinci adım, antrenör üçüncü adım, camiada birlik, dirlik, beraberlik ve insan ilişkileri dördüncü adım. Şu halde Beşiktaş ya da her takım bu adımlamaya dikkat etmeli. Aksi takdirde sonuç hüsran gelecekte hayal olur.