kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yeni yarasa kostümü 110 ayrı parçadan oluşuyor. Kostümün temel katmanı, nemi emen özellikleri nedeniyle ordu ve yüksek teknoloji ürünü spor malzemesi üreticileri tarafından kullanılan polyester malzemeden yapılmış.

Batman kanun dışına çıkmama savaşında

ABD'de vizyona girdiği hafta sonunda 155.3 milyon dolar hasılat getirerek tüm zamanların en iyi hafta sonu açılış rekorunu kıran 'Kara Şövalye' yarın vizyonda. Batman, bu kez kötülüğe karşı savaşırken zor bir çıkmaza giriyor ..
İlk kez 1992 yılında yönetmenliğini Tim Burton'ın yaptığı 'Batman Dönüyor' filmiyle başlayan Batman çılgınlığı daha sonra sırasıyla 1995'te 'Batman Daima', 1997'de 'Batman& Robin', 2000'de 'Batman Beyond: Joker'in Dönüşü' ve 2005 yılında da 'Batman Başlıyor' ile devam etti.

ZENGİN BİR KADRO
'Batman Başlıyor'u izleyen devam filmi 'The Dark Knight/Kara Şövalye' yönetmen Christopher Nolan ve Bruce Wayne/Batman rolündeki başrol oyuncusu Christian Bale'i tekrar biraraya getirdi. Filmde, Heath Ledger baş düşman Joker'i, Aaron Eckhart Bölge Savcısı Harvey Dent'i canlandırdı. Maggie Gyllenhaal, kadroya Bruce Wayne'in hayatının aşkı Rachel Dawes rolüyle katıldı. 'Batman Başlıyor'dan sonra rollerine geri dönen isimler ise; Teğmen Jim Gordon rolünde Gary Oldman; Alfred rolünde Oscar sahibi Michael Caine ve Lucius Fox rolünde Oscarlı Morgan Freeman oldu.

KENDİNİ SORGULUYOR
Yönetmen Christopher Nolan, serinin bu yeni filmde Batman'in varlığının Gotham City'yi nasıl değiştirdiğine ve hatta şehrin durumunu daha da kötüye götürdüğüne odaklandıklarını söylüyor. Bu filmde Batman, kendi varlığını sorguluyor ve Joker'e karşı savaşırken kanun dışına çıkıp çıkmamak arasında kalıyor. 'Kara Şövalye'nin yıldızı Christian Bale, iyilik için kişisel kimliğinin büyük bölümünü feda eden bu yalnız figüre dönme fırsatını seve seve kabul ettiğini söylüyor. Yönetmen Nolan da Bale ile birlikte çalışmanın çok zevkli ve eğlenceli olduğunu söylüyor. Nolan, "Christian inanılmaz bir yoğunluğa sahip; oynadığı karakterin psikolojik gerçekliğini yansıtmak için şaşırtıcı bir şekilde yoğunlaşıyor" diyor. Batman'in en tehlikeli düşmanı Joker, bu kez en zalim haliyle karşımıza çıkıyor ve Gotham City'i anarşiye boğuyor. Daha önce Jack Nicholson'ın hayat verdiği Joker'i oynayan ünlü aktör Heath Ledger, performansıyla sinema eleştirmenlerinden tam not alıyor.