kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tanyeli 28 Ağustos’ta satışa çıkacak olan ‘Dans Et Benimle’ adlı albümü için dansçılarıyla birlikte fotoğraf çektirdi.

Ergenekon operasyonu sanat dünyasına da lazım

BAŞAK ÇOKAN - MAGAZİN
Hip-hop tarzı bir albümle dansta olduğu kadar müzikte de başarılı olduğunu kanıtlamaya hazırlanan oryantal Tanyeli, hep ayağına çelme takanların olduğu sanat dünyasında artık bir temizlik yapılması gerektiğini söylüyor..
Türkiye'de dansıyla kendisini milyonlara sevdiren ve beğeni toplayan Tanyeli, bir yıldır herkesten gizlediği albüm çalışmalarını sonunda neticelendirdi. 28 Ağustos'ta piyasaya çıkacak olan 'Dans Et Benimle' adlı albümünde hip-hop söyleyen Tanyeli, albüm için kendisine en büyük desteği Sibel Tüzün ve Murat Boz'un verdiğini anlattı. Yunanlı sevgilisi Alex ile evlilik kararını askıya alan ünlü oryantal, önceki evliliğinde aldatıldığı için kendisinde 'evlilik fobisi' oluştuğunu açıkladı.

* Albüm yapmanız herkese sürpriz oldu. Neden bu olayı gizlilikle sürdürmek istediniz?
Bir şeyleri olmadan söylediğim zaman hemen başıma bir şey geliyor. Hayatımda üç tane büyük kaza geçirdim. Hepsi benim en popüler olduğum zamanlara denk geldi. İnsanların negatif enerjilerini üstüme çekmek istemedim, onun için gizledim.

NAZAR DEĞİYOR
* Meslektaşlarınızın mı nazarı değiyor?
E tabii, asıl Ergenekon sanat camiasında olduğu için herkes çete gibi dolaşıyor. Kimse kimsenin iyi olmasını istemiyor...

* Size destek veren hiç kimse olmadı mı hiç?
Albüm döneminde Murat Boz ve Sibel Tüzün çok destek verdi. Avustralya'dan döndüğümde maddi ve manevi olarak bitik durumdaydım. Bir tek sanatıma güveniyordum. Ben gerçekten bu dansta başarılıyım ve mütevazı olamayacağım. Bizim sektörden olmayan insanlar bile bana çok sıkıntı yaşattılar. Ben hep sustum. Her gittiğim yerde beni uyardılar. Ama geç anladım.

EBRU GÜNDEŞ DOSTUMDU
* Peki arkanızdan dönenleri öğrenince ne yapıyordunuz?
Oturup ağlıyordum. İnsanlar çok enteresan. Benim için bana yaptıkları iyilik bakidir. Şu anda görüşemiyor olabiliriz ama benim kendi canımın bana yapmadığı iyiliği Ebru Gündeş yapmıştır. Çok kötü zamanlarımda bana destek olmuştur. O yüzden çok minnet duyuyorum. Onun zor günlerinde de ben yanında olmaya çalıştım. 'Oryantal Star' yarışması ile birlikte hayatımda çok güzel değişiklikler oldu. Sadece oryantal durumundan çıktım farklı işlere de imza atmaya başladım. O dönemde benim iş yoğunluğumdan dolayı eskisi kadar birlikte vakit geçiremedik. Ebru ve başka arkadaşlarım da beni, iyi günümde yanlarında olmadığım için nankör olarak değerlendirdiler.

* Sizi en çok hangi olay üzdü?
Eskiden maddi gücün yanı sıra manevi gücüm de eksikti. Ezik gibiydim. Dışlanmış, istenmeyen ve kendini ifade etmek için çaba harcayan bir kadın vardı. Hep başkaları için koşturduğumu fark ettim. Halbuki kendi içimde bunun gücü varmış. Benim kendime olan güvenim ve inancım arttı. Dans ederken başka bir enerji alanının içine giriyorum. Kendime dönük yaşamaya başladığımdan beri gücümü keşfettim.

* Hiç kıskançlığınız var mı?
Sevdiğim bir arkadaşımı kıskanabilirim. Eğer işim açısından soracaksanız, ben Tanyeli olduğum andan beri kimseyi kıskanmadım. İlk sahneye çıktığımda Tülay Karaca vardı. Onu çok beğenirdim. Zillerini çok güzel çalardı. Ben düğün salonunda çıkarken onlar televizyonlardaydı. O zamanlar ben de "Ne zaman ekranlara çıkacağım. Ben onlardan daha iyi dans ediyorum" derdim. O kadar...

* Neden oryantaller toplumdan bekledikleri değeri hiçbir zaman göremezler?
Biz bunu yıktık. 'Oryantal Star' yarışmasının seçmelerine kızlarını, ebeveynleri getirdi. 90'lı yıllarda evdeki koltuğumu bile satıp kendimi geliştirmeye yurtdışına gittim. Dünyada beş tane çok iyi dans eden oryantal var. Bunlardan biri benim ve diğer dördü hâlâ keşfedilemedi... BBC World'de 'Türk dansözü' olarak çıktım. Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu orada söyledim. Avustralya'da haberlere çıkıp söyledim. Aldığım başarılardan dolayı röportajlar verdim. Ama ülkemden hiç takdir görmedim.

EVLENMEKTEN VAZGEÇTİM
* Şu anda bir ilişkiniz var. Evlilik düşünüyor musunuz?
Hayır, evlilik düşünmüyorum. İçimdeki gücü yeni keşfettim, kimseye hayatımın kontrolünü vermek istemiyorum. Başarısız bir evlilik yaşadım ve bir kez daha evlenmekten korktum. 18 Mayıs'ta evleniyordum. Cahide ayarlanmıştı ama ben birkaç gün önce ortadan kayboldum. İçime korku geldi ve kendimi hazır hissetmediğimi fark ettim.

* Daha önce aldatıldınız diye mi korktunuz?
Bilmiyorum. Aslında kimse kimseyi aldatmıyor. İnsanlar ne yapıyorlarsa kendilerine yapıyorlar. Bana ait olan bir hayatı başka birisiyle paylaşma fikrinden rahatsız oldum, diyelim. Eğer bunu başaramasaydım olmazdı. Artık ben ve çocuklarım var. Çok iyi bir dost ama bizim yaşantılarımız, kültürlerimiz çok farklı.

* Aşık mısınız?
Ben kendime aşığım galiba bu aralar! Zaten artık aşka da inanmıyorum. Bilinçsizce hareket etmenizi sağlayan ve sonrasında bedelini ağır ödediğiniz bir duygu seli aşk...

* Peki hiç aşık olmadınız mı?
Ben kontrol uzmanıyım. Devamlı frene basıyorum. Kontrolümü bırakmamaya çalışıyorum. İçimde coşkunluklar oluyor ama kontrollü davranabiliyorum. Neyi kaybedip, neyi kazanıyoruz ki hayatta? Benim değer yargılarım çok farklı. İyi bir şey yapıyorum ve insanlarla paylaşıyorum. Başarılı bir iş mutlaka alkış alır. İçimdeki gücüm, çekirdek ailem ve onlarla yaşadığım mutluluklar benim için çok önemlidir. Bana evlilik zor geliyor. Nişanlım Alex çok inatçı, ben de inatçıyım. O güçlü ben de güçlüyüm. Erkek gibiyim. Hangi erkek benim gibi bir kadın ister ki? Alex, bana 'çok kavgacısın' diyor. Ben önceleri kabul etmiyordum, ama gerçekten öyleyim. Kimseye bir şeyin kontrolünü vermek istemiyorum. Ben birey olarak tek başıma doğdum, hayatı tek başıma özümsedim ve tek başıma götürebilirim. Neden evleneyim!!! Aslında önemli olan bizim birbirimize değer vermemizdir. Bunun dışında aşk bana saçmalık geliyor.
Haberin fotoğrafları