kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Cevizli yaprak sarma

Malzemeler
*
250 gram yaprak
* 1 kase pilavlık bulgur
* 3 adet soğan
* 1 demet taze soğan
* 1 demet maydanoz
* Yarım demet taze nane veya 1 kaşık kuru nane
* 1 kase küp doğranmış beyaz peynir
* 1 su bardağı ceviz
* 1 çorba kaşığı dolusu kuş üzümü
* Dolma baharı
* Tuz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 limon suyu
Soğan piyazlık doğranır ve yağda sotelenir. İçine bulgur eklenir, 2-3 kez çevrilir. Tüm karışımın içine kuş üzümü ve su konup, pilav gibi pişirilir. Yeşillikler çok ince kıyılır. Baharat, ceviz ve peynir ilave edilir. Diğer yandan yaprak haşlanır. Hazırlanan iç malzemesi içine sarılır. Üzerine yağ ve limon gezdirilip, dereotu serpilir.

Patates mücveri
Malzemeler
*
2 adet patates
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 2 adet yumurta
* 1 fincan beyaz peynir
* 1 adet soğanın rendesi
* Tuz
* Karabiber
* Arzuya göre bir miktar kimyon
* Bir miktar kırmızıbiber
Soğan yağ ile kavrulur. Diğer yandan patates rendelenir ve sıkılır. Patates ve soğan ile 5 dakika çevrilir soğutulur. İçine yumurtalar kırılır. Un, peynir, tuz ve karabiber ilave edilip, karıştırılır. Yağlanmış tepsiye dizilir pişirilir veya kızartılır.

Frigo
Malzemeler
*
1 adet yumurta
* 1 çorba kaşığı kakao
* 1 kilo süt
* 1 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 çorba kaşığı şeker
* Yarım paket margarin
Malzemenin hepsi tencerede orta ısıda muhallebi olana kadar pişirilir. Derin bir kaba dökülüp, buzlukta dondurulur. Yemeden önce üzerine fındık, ceviz veya Hindistan cevizi konulur. Keserek servis yapılır.