kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mersin'de gözaltına alınan Ulusal Kanal Akdeniz Bölge sorumlusu Yusuf Buldu, polise tepki gösterdi.

Beş ilde operasyon 26 kişi gözaltında

Konya merkezli 5 ilde eşzamanlı yürütülen operasyonda İslamcı ve ulusalcı kanattan 26 kişi gözaltına alındı. Operasyonda gözaltına alınanların Ergenekon bağlantılı olduğu belirtildi..
Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Konya polisince 5 ilde düzenlenen operasyonlarda Konya'da 13, İstanbul'da 5, Kocaeli'nde 6, Mersin ve Elazığ'da birer kişi olmak üzere 26 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Milli Çözüm Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Akgül, İşçi Partisi MKYK Üyesi ve eski Orman Mühendisleri Odası Başkanı Prof. Dr. Uçkun Geray, Ulusal Kanal Akdeniz Bölge Sorumlusu Yusuf Buldu ve Ulusal Kanal Reklam Müdürü Nuran Gökdemir'in olması dikkat çekti. Kendilerini 'Milli Görüş' yanlısı olarak nitelendiren grup ile 'ulusalcı' kimliğiyle tanınan grup arasında yapılan telefon görüşmelerinin teknik takibe takıldığı öğrenildi. Şüpheliler "Hükümeti yıkmak, kaos ortamı oluşturmak, terör örgütü faaliyeti göstermek, yayın yoluyla devlet büyüklerine hakaret etmek" suçlamalarıyla gözaltına alındılar. Zanlıların Ergenekon örgütüyle bağlantılı olduğu belirtiliyor.

KAPIDA BESMELE
İstanbul Bağcılar'daki Milli Çözüm dergisinde bilgisayar, bazı belge ve çok sayıda dergiye el konulurken kapısında Arapça 'Besmele' yazısı olan büronun duvarlarında da eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın fotoğraflarının olması dikkat çekti. Polisin Akgül ve yanındaki kişileri telefon takibinin dışında kamera takibine de aldığı öğrenildi. Polis kameralı takipte Akgül ile Doğu Perinçek'in sık sık buluştuğunu görüntüledi. İkilinin görüşmelerine zaman zaman Kemal Alemdaroğlu ile Uçkun Geray'ın da katıldığı belirlendi. Bu kişilerin aralarında Ergenekon örgütünün manifestosu ve lobi yapılanması ile ilgili neler yapılacağını konuştuklarını belirleyen polis durumu Konya Cumhuriyet Savcılığı'na iletti. Konya'da soruşturmayı yürüten savcı çalışmaların tamamlanmasının ardından dün sabah saatlerinde operasyon emrini verdi.

1.5 YIL ARAŞTIRILDI
Konya Emniyet Müdürü Salih Tuzcu ise bunun bir terör örgütü operasyonu olduğunu belirterek "Gözaltına alınanların Ergenekon örgütü ile bağlantısı araştırılıyor'' dedi. Operasyonun hazırlığının yaklaşık 1.5 yıl sürdüğünü dile getiren Tuzcu, gözaltına alanan 26 zanlının sorgularının Konya'da yapılacağını ifade etti. "Gözaltına alınan birbirinden farklı gibi görünen kişilerin ortak amaçlarının söz konusu olduğunu'' vurgulayan Tuzcu, ele geçirilen dokümanlar ve yapılan incelemelerin buna işaret ettiğini kaydetti. Tuzcu, grubun ciddi amaçlarının bulunduğunu vurguladı. Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz ise, operasyonlarla ilgili olarak "Operasyon emri vermedim. Benim bilgim dahilinde değil. Şahısların belki Ergenekon'la ilişkisi olabilir" dedi. Operasyon kapsamında Elazığ ve Kocaeli'nde gözaltına alınan, aralarında Ahmet Akgül'ün de bulunduğu 7 kişi, Konya'ya götürüldü.

Aliye ÇETİNKAYA - Ferit ZENGİN - Önder ŞUŞOĞLU - Erkan KÖSE - Esma OKUR - Müslim SARIYAR - Serdar CANİPEK / SABAH
Haberin fotoğrafları