kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Altan'dan Hürriyet'e: '10 trilyonluk yalan'

HABER MERKEZİ
Hürriyet yazarı Yılmaz'ın "Taraf'ın10 trilyon borç istediğine özel uygulama yapıldı" iddiasına Taraf Yönetmeni Altan'dan yanıt geldi: 10 trilyonluk yalan..
Yaptığı Ergenekon haberleriyle özellikle ulusalcı kesimlerin hedefi olan Taraf gazetesi, kamu bankalarından 10 trilyon liralık kredi almak için yukarıdan baskı yaptığı yönündeki habere sert tepki gösterdi. Hürriyet'te bu iddiayı köşesinde yazan Mehmet Yılmaz'ı yalancılıkla suçlayan Taraf gazetesi Yayın Yönetmeni Ahmet Altan "Yukarıdan gelen emirler bize kredi verilmesini değil, verilmemesini sağlıyor" dedi. Taraf'tan kamu bankalarına olan borçlarını açıklaması istendiğini belirten Altan şunları yazdı:

KARŞILIKLI AÇIKLAYALIM
"Hürriyet gazetesinin yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmiş bir yazarı var. Adı Mehmet Yılmaz. Gazetesinin sakladıklarını bizim yazmamızın sıkıntısını yalanlarla açığa vuruyor. Yılmaz'ın bir nebze haysiyeti, utanması, onuru varsa şu yazdıklarını tek tek açıklasın. Hangi bankadan 10 trilyon kredi istemişiz? Yılmaz, Taraf'ın kamu bankalarına olan borçlarını da açıklamasını istiyor. Olur. Aydın Doğan'la aynı gün, karşılıklı açıklayalım... İsterseniz karşılıklı olarak 'Kaçan namerttir' diye de başlık atalım"

HABERİMİZ CAN SIKIYOR
"Bizim gazetenin yayınlanması, birçok gazetenin aslında gazetecilik yapmadığını ortaya koydu. Biz, "Paksüt- Başbuğ" buluşmasını açıkladık. Hürriyet gazetesi, "Biz de haberi öğrendik ama doğrulatamadık" dedi. Taraf gazetesi olmasaydı siz o haberi hiçbir zaman Hürriyet'te okuyamayacaktınız. O buluşmadan haberiniz olmayacaktı. Ya niyetleri olmadığından ya da eksik gazetecilik yaptıklarından haberi vermeyeceklerdi. Peki, bizim yayınladığımız "lahika" haberini Hürriyet'te okuyabilir miydiniz? Biz olmasak Hürriyet o haberi verir miydi? Biz o haberi belgesiyle verdiğimiz halde bile Hürriyet meseleyi "Genelkurmay açıklaması" açısından gördü. Ergenekon haberleri için de aynı durum geçerli. Taraf gazetesi olmasa, okuyucular Hürriyet gazetesinden bu konuda ne öğrenecekler? Ne öğrendiler? Hemen hemen hiçbir şey. Onların saklamaya çalıştıklarını biz açığa çıkartıyoruz ve belli ki bu onların canını sıkıyor."

KREDİYİ ENGELLİYORLAR
Daha önce de Milliyet'te kendisiyle ilgili yalan haber yapıldığını ve özür dilemek zorunda kalındığını belirten Altan "Bu tür yalanlarla, Taraf'ın bankalardan kredi almasını engellemeye mi çalışıyorlar? Biz, hak ettiğimiz halde hiçbir bankadan kredi alamıyoruz. 'Yukarıdan' gelen emirler bize kredi verilmesini değil, verilmemesini sağlıyor. Keşke kredi alabilsek, biraz daha rahat ederdik" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları