kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 24 Temmuz 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Köpükten eğlenceye ölüm saçıldı

Recep AKTEPE - Özgür ÖNDER / SABAH
Antalya'daki bir otelde köpük sıkma cihazındaki kaçak nedeniyle Türk teknisyen ve 2 İsrailli turist öldü, 3 kişi de yaralandı..
Antalya'da 5 yıldızlı otelde duyanları şaşkına çeviren ve "Böyle ölüm ancak Türkiye'de olur" dedirtecek bir olay yaşandı. Yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen köpük partisinde, köpük sıkma cihazında oluşan kaçak nedeniyle elektrik akımına kapılan İsrailli 2 kardeş ve Türk animatör hayatını kaybetti. Cihazın operatörü ile Kazakistan uyruklu bir turist yaralandı. Hastanede müdahale edilen operatör Tuncay Duran ile köpük makinesini otele kiralayan şirketin sahibi E.K.jandarma tarafından gözaltına alındı.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

CİHAZLA YERE DÜŞTÜ
Olay önceki gece saat 23.00 sıralarında Antalya Kundu'daki beş yıldızlı Venezia Palace Deluxe Resort Hotel'de meydana geldi. Otelin sahil ile otel arasında kalan ve "Helikopter pisti" olarak adlandırılan bahçesinde yüzlerce kişinin katılımıyla köpük partisi düzenlendi. Davetliler eğlenirken, iddiaya göre operatör Tuncay Duran (31), köpük sıkma cihazını özel sehpasına yerleştirmeye çalışırken, cihazla birlikte düştü. Bu sırada Duran ve kendisine yardım etmek isteyen 4 kişi, düşmenin etkisiyle cihazda oluşan kaçak elektrik akımına kapıldı. Partiye katılanlar arasında büyük panik yaşanırken, yaralılara otelin sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi. Daha sonra Anadolu Hastanesi'ne kaldırılan 5 kişiden İsrailli Nir Hakim (18) ve kardeşi Shay Hakim (14) ile animatör Fikret Şakacı (20) yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

İKİ ÇOCUKLARI DA ÖLDÜ
Yaralanan Kazakistan uyruklu Lanin Gorgi (21) tedavisinin ardından taburcu edildi. Cihaz operatörü Tuncay Duran ise tedavisinin ardından jandarma tarafından gözaltına alındı. Duran, hastaneden tekerlekli sandalyeyle çıkarıldı. Tatilde iki oğullarını kaybeden İsrailli Alexandra ve Nisan Hakim çifti büyük üzüntü yaşadı. Hakim çifti, savcılığa başvurup otel hakkında şikâyetçi olduklarını belirtirken, savcılığın soruşturma kapsamında otel yetkililerinin ifadelerine de başvuracağı bildirildi. Antalya Adli Tıp Kurumu'na kaldırılarak otopsi yapılan İsrailli kardeşlerin cenazelerinin bugün saat 10.45'te uçakla İsrail'e gönderileceği belirtildi.

"HEPİMİZ ÇOK KORKTUK"
Bir görgü tanığı, otelde yaşanan olayı şöyle anlattı: "Görevli, köpük makinesini sehpanın üzerine koymaya çalışırken dengesini kaybedip makineyle birlikte yere düştü. Düşürünce makine demir aksamlı ve ağır olduğu için elektrik akımında kaçak oluştu ve herşey bir anda oldu. Herkes panik oldu. Hepimiz çok korktuk."
Haberin fotoğrafları