kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Gülseren Onanç

Kadınlar 50 bin liradan fazla risk almıyor, bu cesaret sınırını kıracağız

MELTEM ERSOY
Kasım ayında kadın girişimcilere A'dan Z'ye yol gösterecek bir merkez kuracaklarını söyleyen Kagider Başkanı Gülseren Onanç, "Kadın girişimciler 50 bin YTL'den fazla risk almıyor. Bankalarla işbirliği yaptık, sınırları kıracağız" dedi..
Kadın girişimcilere yol göstermek ve onları cesaretlendirmek için Kadın Girişimcilik ve Liderlik Merkezi kuracaklarını söyleyen Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (Kagider) Başkanı Gülseren Onanç, temel hedeflerinin kadınlara daha fazla risk aldırma cesaretini vermek olduğunu belirtti. Merkezin İstanbul Esentepe'de olacağını ve kasım ayında açılacağını dile getiren Onanç, "Burada bize paydaşlarımız dediğimiz kurumlar ve kişiler de destek olacak" dedi. Bu paydaşların başında bankaların geldiğini anlatan Onanç, deneyimlerinin kadın girişimcilerin genelde 50 bin YTL üzerinde risk almak istemediklerini ortaya koyduğunu kaydetti. "Büyük riskleri genelde erkekler alıyor. Bizim hedefimiz kadınların bu cesaret sınırını kırmak ve kadınların daha büyük işler için daha büyük düşünmelerini sağlamak" diye devam eden Onanç, bankalar dışında danışmanlık firmalarından GSM operatörlerine ya da yazılım şirketlerine kadar geniş bir yelpazeden kurumların da merkeze destek vereceklerini vurguladı.

ANADOLU İLGİSİ YOĞUN
Kagider'in bugüne kadar yaptığı çalışmalarda kadın girişimci başvurularının yarısının İstanbul dışından geldiğine dikkat çeken Gülseren Onanç, girişimcilerin önündeki sorunun sadece finansal olmadığını, çoğu kadının iş kurma süreçleriyle ilgili de bilgisi olmadığını söyledi. Onanç, bu nedenle referans kitapları, eğitimler, mentörlük ve danışmanlık gibi altyapı projeleri ya da network kurma becerileri konusunda da kadınlara yardımcı olacaklarını ifade etti. Onanç, "Artık sabit bir başvuru adresimiz olacak" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları