kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Gönül Köprüsü ile bu yıl denizi gördüler, sırada Avrupa var

Nurdeniz ERKEN
Milli Eğitim Bakanlığı ile Turkcell'in ortaklaşa yürüttüğü Gönül Köprüsü projesiyle 100 bin öğrenci yaşadıkları şehirden ilk kez dışarı çıktı. Gelecek yıl ise hedef yurtdışı..
Milli Eğitim Bakanlığı ve Turkcell'in işbirliği ile hayata geçirilen "Gönül Köprüsü" Projesi'nin bu yılki ayağı tamamlandı. Proje kapsamında önceki gün İstanbul'a gelen son öğrenci grubunu uğurlama toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik "Bu yıl başarıyla tamamlanan projede glecek yıl sınırları aşıp Avrupa ve Amerika'ya köprülerimizi uzatacağız" dedi. Proje kapsamında Iğdırlı misafiriyle birlikte İskenderun'da denize açılan ve yüzme bilmeyen arkadaşını kurtarırken hayatını kaybeden Muhammed Çalışlar için " Gönül Köprüsü'nün bir şehidi var" diyen Çelik "Muhammed'in adını Hatay'da yaptırdığımız bir okula vereceğiz" dedi. Projenin barış ve dostluk için atılmış önemli bir adım olduğunu vurgulayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv "Projenin maliyeti bir tankın maliyetinden çok daha az" diye konuştu.

100 BİN ÇOCUKLA KÖPRÜ
Nisan ayında başlanan Gönül Köprüsü Projesi kapsamında 81 ilden toplam 100 bin öğrenci farklı illeri ziyaret ederek Doğu ve Batı arasında dostluk köprüsü kurdu. Çoğu hayatlarında ilk kez yaşadıkları ilin sınırları dışına çıkarak Türkiye'nin farklı illerinde unutulmaz deneyimler yaşayan çocukları yepyeni arkadaşlıklar kurdular. Bir çoğu denizi, köy hayatını görmeyen çocuklar bu sayede farklı illerde birbirlerinin yaşamlarını yakından görme fırsatını yakaladı. Proje kapsamında İstanbul'a gelen son öğrenci grubu olan Şanlıurfalı 400 öğrenci Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Türkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İstanbul Valisi Muammer Güler ve Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan'ın katıldığı bir törenle evlerine uğurlandı. Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, projenin bu yıl başarıyla tamamlandığını ve önümüzdeki yıllarda da süreceğini dile getirdi. "Binlerce çocuğumuz eğlenerek, görerek, paylaşarak öğreniyor. Önümüzdeki yıllarda Avrupa'ya Amerika'ya da köprülerimizi uzatacağız, sınırlarımızın dışına çıkacağız" dedi.
Haberin fotoğrafları