kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Asya'dan Avrupa'ya kulaç attılar

Ercan SARIKAYA SABAH
Uluslararası Asya'dan Avrupa'ya yüzme yarışına, 498 sporcu katıldı. 6 bin 500 m.'lik parkurda Bakan Tüzmen 22'nci oldu..
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen 20'nci Asya'dan Avrupa'ya Uluslararası Yüzme, Kürek, Yelken ve Kano Yarışları, İstanbul Boğazı'nda renkli görüntülere sahne oldu. "Boğaziçi 2008" adı altında gerçekleştirilen yarışlar için İstanbullular sabahın erken saatlerinde Kuruşeçme ve Kanlıca sahillerini doldurdu. Kanlıca İDO İskelesi'den başlayıp Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona eren 6 bin 500 metrelik yüzme yarışına, akıntı damga vurdu.

AKINTI YÜZÜCÜLERİ ZORLADI
Boğaz parkurunda kıyasıyla yarışan yüzücülerin bir bölümü, yoğun akıntı nedeniyle Cemil Topuzlu Parkı önüne kurulan finiş alanına gelmekte büyük sıkıntı yaşadı. Yarışı ön sıralarda götürmelerine karşın akıntıyı hesap edemeyen çok sayıda sporcu, finiş alanını kaçırarak yaklaşık 200 metre kadar fazla ileri giderlerken, hesaplamayı iyi yapan sporcular da bu avantajlarını kullanarak daha ön sıralarda yarışı tamamladı. Finişi kaçıran yüzücülerin bir kısmı kendi çabasıyla geri gelirken, bazıları güvenlik tekneleriyle getirildi.