kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Temmuz 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Yangın söndürme çalışmalarına itfaiye ekiplerinin yanı sıra vatandaşlar da katıldı.

Yangın köy boşalttırdı

Neşat DİŞKAYA - Süleyman SAĞAT
Elektrik tellerinden çıktığı sanılan İzmir'in Menemen ilçesindeki orman yangınında Deliömer ve Şaşal köyleri boşaltıldı. Hızla yayılan alevler yüzünden çok sayıda karaçam ağacı kül oldu..
İzmir Menderes ilçesi Dereköy ile Yeniköy arasındaki ormanlık alanda çıkan yangın büyük korku yarattı. Henüz belirlenemeyen nedenle çıkan ve rüzgârın da etkisiyle hızla yayılan yangın nedeniyle iki köy boşaltıldı. Menderes ilçesine bağlı Şaşal köyü, Dereköy ve Tünel köy civarında dün akşam saat 17.00 sıralarında orman yangını çıktı. Rüzgârın etkisiyle hızla yayılan yangın Seferihisar yönünde ilerlemeye başladı. Yangınla mücadeleye orman işçilerinin yanı sıra civar köylerdeki vatandaşlar ve askeri birimler de destek verdi. Çok sayıda karaçam ağacının kül olduğu yangına, 30 arazöz, 15 dozer, 15 yer ekibi, 5 uçak, 5 helikopter, 200 orman işçisi müdahale etti.

BÖLGE HALKI UYARILDI
Büyüyen yangın nedeniyle 10 haneli Deliömer köyü ile 180 haneli Şaşal köyü halkı bölgeden tahliye edildi. Paniğe kapılan köylüler ise eşyaları ve hayvanlarını yanlarına alarak köylerini boşalttı. Bazı evlerin samanlıklarının yandığı belirtilirken, yetkililer, sivil savunma ekiplerinin de anonslarla bölge halkını sürekli uyardıklarını kaydettiler. Öte yandan, Şaşal köyündeki Şaşal Su Dolum Tesisleri'nde bulunan LPG tankı nedeniyle itfaiyenin burada önlem aldığı öğrenildi. İzmir Valisi Cahit Kıraç bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Menderes Kaymakamı Ahmet Önal ise yangına elektrik tellerinin neden olduğu yönünde bilgi aldıklarını belirterek "İnsanların canını ve mallarını kurtarmaya çalışıyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları