kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Betis, FIFA'dan olumsuz karar çıkarsa bonservis bedelini Aurelio'ya ödetecek.

Hülle iddiası

TAHİR KUM
Real Betis'e imza atan Aurelio konusunda şok bir iddia ortaya atıldı. Buna göre sambacı, Türkiye'de başka bir takıma transfer olmak için İspanya'ya gitti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hülle iddiası
Mehmet Aurelio'nun Fenerbahçe'den Real Betis'e transferinin yankıları devam ederken kulislerde dile getirilen iddia futbol dünyasında bomba etkisi yaptı. İddiaya göre; Aurelio'nun İspanya'ya transferi hülle amaçlı. Diğer bir deyişle transfer olunması hedeflenen nokta farklı. Real Betis sadece bunu mümkün kılmak için seçilmiş bir ara durak. Hülleye yol açan gelişme ise F.Bahçe'nin futbolcuyla sözleşmesini opsiyon hakkını kullanarak bir yıl uzatması. Aurelio, bu uzatma olmasa Türkiye'de de istediği kulübe serbestçe transfer olabilecekti. Ancak F.Bahçe'nin sözleşmeyi uzatması, Futbol Federasyonu'nun da bu sözleşmeyi tanıması sonrası Aurelio'nun Türkiye'deki transferinin önünün açılması için dolambaçlı bir yol seçildi. Çünkü sambacı, Türkiye içi transfer yapmaya kalksa TFF'ye göre sözleşmesi devam ettiği için F.Bahçe'nin talep edeceği bonservisi ödemeden futbol oynayamayacaktı.

DEVRE ARASINDA DÖNECEK!
Ancak şimdi Aurelio, Real Betis'e gitti. Fenerbahçe, "Sözleşmesi süren futbolcum izinsiz transfer yaptı" diyerek FIFA'ya gitse bile en az 3-4 aylık bir dava süreci var. Bu sırada da FIFA çok büyük olasılıkla futbolcunun mağdur olmaması için geçici lisans verecek. En sonunda da Fenerbahçe'yi haklı bile bulsa, futbolcunun geçen sezon aldığı ücret karşılığında (1 milyon 150 bin dolar) bu transfere izin verecek. İddiaya göre de; Aurelio'nun FIFA'daki dosyası devre arasına kadar çözülecek ve futbolcu ara transferde Türkiye'de asıl hedeflediği kulübe transfer olacak.