kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Binali Yıldırım

İnternette 'ÖİV' kaldırılacak fatura 3-10 YTL ucuzlayacak

Timur SIRT EKONOMİ
Ulaştırma Bakanı Yıldırım müjdeyi verdi: "İnternetten ÖİV kalkıyor, Telekom toptan internette % 2.8-3.4 indirime gidecek ve TTNet'ten ADSL hizmeti alan abone ayrılınca 29 YTL nakil ücreti alınmayacak"..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım hızlı interneti ucuzlatan 3 gelişmeyi açıkladı. Hızlı internete uygulanan % 15'lik Özel İletişim Vergisi (ÖİV) kalkarak faturalar 3.3 ile 10 YTL arası ucuzlayacak, Türk Telekom hızlı internetin toptan fiyatlarını yüzde 2.8-3.4 oranında indirim yapacak, TTNet aboneliğini bırakanlar yeniden 29 YTL'lik nakil ücreti ödemeyecek. TELKODER tarafından "Elektronik Haberleşme Kanunu ve Ötesi" konu başlığı altında ilki düzenlenen Telekomünikasyon Zirvesi'nde tartışıldı. Etkinlik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TBMM Komisyon Başkanı ve Samsun Milletvekili Mustafa Demir, Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu ile Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Tayfun Acarer'in yanı sıra, Telekomünikasyon Kurumu ve Rekabet Kurumu üyeleri ile Türk Telekom ve GSM firmalarının yöneticilerini de bir araya getirdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'deki ilk çeyrek büyümesinin yüzde 6.6, sektördeki büyümenin ise 21.5 olduğunu vurgulayan Yıldırım, en büyük sorunun iletişimdeki yüksek vergiler olduğunu belirtti. Yıldırım, "İnternet üzerindeki vergilerin hafifletilmesi için Maliye Bakanlığı ile çalışmalar devam ediyor. İyi bir noktaya geldik, sanırım vergilerle ilgili buradan bir başlangıç yapacağız'' diye konuştu. Vergi indiriminin genel bütçeyi etkileyen bir konu olduğunu dile getiren Yıldırım, öncelikle internetin yaygınlaştırılması için internet üzerindeki vergi yükünün azaltılması gerektiğinin altını çizdi. Yıldırım tarihle ilgili soruya şu yanıtı verdi: "Hedefimiz, en geç gelecek yılın başında uygulamak. Ancak 200 milyon YTL vergi kaybı olacağı tahmin ediliyor. Bunun sürümden karşılanacağını düşünüyoruz. Vergiler konduktan sonra kaldırılması kolay olmuyordu. Vergileri kaldırırsak, ciro, pazar daha da büyüyecek. Maliye Bakanlığı da, 'Ben planlarımı yaptım, ya bu olmazsa ben bu açığı nasıl kapatacağım?' diyor doğal olarak.''

'İNTERNET ÇOK PAHALI DEĞİL'
Türkiye'de 25 milyon internet kullanıcısının olduğunu, hızlı internet servisinin dünyanın en pahalısı olmadığını belirten Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım geniş bant hizmet sağlayıcı TTNet dışındaki işletmecilere pozitif ayrımcılık olarak görünecek bir indirim yapılacağını ve TTNet'ten diğer internet servis sağlayıcılara geçecek abonelerden nakil ücreti alınmaması yönünde bir karar alındığını hatırlattı.