kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Günün içinden

Nadal'ın ünü yıldızlara ulaştı
ÜNLÜ
tenisçi Rafael Nadal'ın ismi bir göktaşına verildi. İspanyol sporcunun doğduğu Mallorca'daki uzay gözlemevi astronomları, Nadal'ın adını Mars ile Jüpiter arasında yer alan 4 kilometre çapındaki bir göktaşına verdi. Gökbilimciler, saniyede 20 kilometre hızla yer değiştiren gökcismine Nadal'ın adını vererek tenisçiyi onurlandırmak istediklerini söylediler.

İzmir Karması dünya şampiyonu
GÜNEY
Afrika'da düzenlenen ve 16 ülke takımının yer aldığı One Nations Cup'ta, altı maçını da kazanan 'İzmir Karması', Mini Dünya Kupası'nı elde etti. İzmir Karması, yarı finalde Durban'ı 5-2, finalde ise Namibya'yı 1-0 mağlup etti. Turnuva, Güney Afrika açısından 2010 Dünya Kupası'na hazırlık niteliği taşıdığı için "Mini Dünya Kupası" olarak adlandırılmıştı.

Arjantin futbolunda operasyon
ARJANTİN'DE
savcılar, transfer yolsuzlukları kapsamında 110 ev ve büroya baskın düzenledi. 15 kişinin göz altına alındığı operasyon tüm dünyada yankı buldu. Soruşturma, bazı Arjantinli oyuncuların Avrupa'da Avrupa Birliği statüsünde top koşturabilmek için sahte İtalyan pasaportu düzenlemelerinin ortaya çıkmasıyla patlak verdi.

Başesgioğlu: Gecikme yok
SPORDAN
Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Hazırlık Düzenleme Kurulu toplantısında, önümüzdeki dönemle ilgili bir eylem planı yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi. Başesgioğlu, "Gecikme yok. Erzurum, kış turizmi ve kayak sporu için dünyada istisnai merkezlerden biri olacak" diye konuştu.

Bursa'da Yusuf Şimşek sevinci
BURSASPOR
bir süre önce prensip anlaşmasına vardığı Yusuf Şimşek'le ilgili sorunları çözdü. Yunanistan'ın Skoda Xanthi takımıyla sözleşme imzaladığı için kampa katılamayan yıldız futbolcunun hiçbir problemi kalmadı. Bizzat başkan İbrahim Yazıcı'nın sürdürdüğü görüşmeler sonucu Yunan kulübüyle mutabakat sağlandı.

Migros sporda kulvar değiştirdi
BAYAN
Basketbol Ligi'nde mücadele veren Migros, faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Migros; spora verdiği desteği, sporun yaşam biçimi haline gelmesi için sürdürecek. TEGV parklarında futbol sahalarını yenileyerek, çocuk ve gençlere eğitim ve antrenman olanağı sağlayarak amatör takımlar kurarak sporcular yetiştirmeye kaynak ayıracak.