kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Temmuz 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sivas’ta günde çift idmanla olimpiyatlara hazırlanan Nurcan Taylan, "Pekin’de yarışacak ilk Türk sporcu benim. Umarım bayrağımızı göndere çektiririm ve bu diğer arkadaşlarıma da moral olur" dedi.

Sıra Pekin'de

ALİ ERDOĞAN
Pekin Olimpiyatları'nda yarışacak ilk sporcumuz olan milli haltercimiz Nurcan Taylan, 4 sene önce Atina'da kazandığı altın madalyanın yanına bir yenisini koymak için çalışıyor..
2004 Atina Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan milli halterci Nurcan Taylan, Pekin Olimpiyatları'nda da aynı başarıyı hedefliyor. Memleketi Sivas'ta antrenörü Osman Nuri Vural yönetiminde çalışmalarını sürdüren Nurcan, "Günde çift idman yapıyorum ve en az 20 ton ağırlığın altına giriyorum" diyerek iddiasını ortaya koyuyor. Çalışmalarına SABAH'ı da alan Nurcan Taylan, Pekin'de yarışacak ilk Türk sporcusu olacağını hatırlatarak "Olimpiyat altın madalyasını ikinci kez almak istiyorum. Çok iyi çalışıyorum ve kendime güveniyorum. Dünya ve Avrupa şampiyonluklarına imzalar attım ama her sporcunun hayalinde olimpiyat şampiyonluğu yatar. Benim de yıldızım ikinci kez parlayacak" dedi.

TÜRKİYE SEVİNECEK

Rakiplerinden çekinmediğini dile getiren Nurcan Taylan, "Ama rakibim yine benim. Ben kaldıracağım kiloları bilirim. Diğerleri ne kaldırmış diye bakmam. Antrenörüm bana kaç kilo kaldır derse ona göre hareket ederim. Önemli olan benim girdiğim kiloları kaldırmak. İlk yarışçı olmam da ayrı bir heyecan. Açılışı altın madalya ile yaparak, diğer sporculara da moral vermek istiyorum" diye konuştu.