kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vali Mehmet Çetin: Arama çalışmaları sürdürülüyor

(A.A)
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Vali Mehmet Çetin: Arama çalışmaları sürdürülüyor
Ağrı Valisi Mehmet Çetin, terör örgütünün elinde bulunan Alman dağcı turistlerin kurtarılması ve ülkelerine sağ salim gönderilmeleri için gerekli arama çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

Çetin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde Ağrı Dağı'nın 3 bin 200 metre yüksekliğinde konaklamak için kamp yapan 13 kişilik Alman dağcı gruptan, 3 kişinin terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırıldığını hatırlattı.

Kamp yerini basan 5 silahlı teröristin, bazı mesajlar verdikten sonra seçtikleri 3 kişiyi yanlarına alarak, diğer dağcıların da irtibatını koparmak için bütün iletişim aletlerini aldığını belirten Çetin, şunları kaydetti:

''Ancak sabah saatlerinde yanlarına aldıkları telefonların bir kısmını bir kayanın dibine attıkları tespit ediliyor ve turistler ele geçirdikleri telefonlarla bizlere haber veriyorlar. Terör örgütünün elinde bulunan turistlerin kurtarılması ve ülkelerine sağ salim gönderilmeleri için gerekli arama çalışmaları sürdürülüyor.''

Vali Çetin, 'Ağrı Dağı'ndaki bu kaçırma operasyonunun, terörist grubun kendi irade ve inisiyatifi doğrultusunda yapılmadığını düşündüklerini' ifade etti.

Ağrı Dağı'na 1 mihmandar eşliğinde tırmanan 13 kişilik Alman dağcı gruptan Helmut Johann (53), Martin Georpe (49) ile Lars Holper Reime (33), terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırılmıştı.