kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Kızartmalık yağların kanserojen etkisi var

Uzmanlar, kızartmalık yağların sıcaklığın etkisiyle trans yağ asidi oluşturduğunu açıkladı. Bu yağ asitleri, kötü kolesterolü artırıp, kalpdamar hastalığı riskini yükseltiyor. Bazı çalışmalar, yağın kızarması sırasında ortaya çıkan oksidasyon ürünlerinin kanserojen etkili olduğunu gösterdi. Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmed Kayacıer; "Kızartma işlemi, ürünün derin bir yağ içine daldırılmasıyla gerçekleşiyor. Ürünle yağ arasında ısı ve kütle transferiyle bir dizi reaksiyon oluşuyor. Bu da, yağda kimyasal değişimlere neden oluyor" dedi.