kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ağrı'da 3 turist kaçırıldı

Yeni Haber
Terör örgütü PKK üyelerinin, Ağrı Dağı'na tırmanan 13 kişilik Alman dağcı grubundan 3 kişiyi kaçırdıkları bildirildi.

Ağrı Valisi Mehmet Çetin, Ağrı Dağı'na tırmanmak isteyen bir grup dağcının Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla müracaatta bulunduğunu, yasal izin alınmasının ardından grubun yaklaşık 3 gün önce Ağrı'ya geldiğini söyledi.

13 kişiden oluşan dağcı grubunun 1 mihmandar eşliğinde Ağrı Dağı'na tırmandığını belirten Vali Çetin, grubun 3 bin 200 metre yükseklikte kamp kurduğunu kaydetti.

Vali Çetin, bu sırada terör örgütü PKK üyesi 5 kişinin kamp yerine gelerek gruptan seçtikleri 3 kişiyi kaçırdığını ifade ederek, teröristlerin, Alman hükümetinin son dönemde terör örgütü PKK'nın dernek ve yandaşlarına yönelik başlattığı çalışmalardan dolayı bu eylemi gerçekleştirdiklerini söylediklerini belirtti. Çetin, Jandarma Komutanlığı ekiplerinin bölgede geniş çaplı arama çalışması başlattığını, diğer dağcıların da ilçe merkezine getirildiğini kaydetti.

Terör örgütü PKK üyeleri tarafından kaçırılan 3 Almanın Bavyera eyaletinde yaşadıkları bildirildi.

Bavyera Eyaleti İçişleri Bakanı Joachim Hermann, bugün Münih kentinde düzenlediği basın toplantısında, 33, 47 ve 65 yaşlarındaki 3 Almanın Bavyera eyaletindeki Niederbayern ve Oberbayern bölgelerinde ikamet ettiklerini açıkladı.

Bu bilgileri, dağcıların arasında bulunan ve serbest bırakılan Bavyera eyaletinde görev yapan bir kadın polisten edindiklerini belirten Herrmann, Alman dağcıların dün akşam TSİ ile 22.00'de 3 bin 200 metre yükseklikte kaçırıldıklarını ifade etti.

Kaçırılan dağcıların ve ailelerinin korunmaları açısından bu kişilerin kimlikleri hakkında şimdilik bilgi veremeyeceğini kaydeden Herrmann, bu kaçırma olayının Roj-TV'nin Almanya'daki yayınlarının yasaklanmasıyla bağlantılı olup olmadığının da henüz bilinmediğini sözlerine ekledi. Kaçırma olayı sırasında şiddete başvurulmadığının ve yaralı olmadığının bilindiğini belirten Herrmann, başsavcılığın şimdiden bilinmeyen kişiler hakkında kaçırma ve alıkoyma suçlarından soruşturma başlattığını, Bavyera Eyaleti Emniyet Müdürlüğü'nde de bir ''koordinasyon grubu''nun oluşturulduğunu söyledi.

Herrmann, kaçırılan dağcıların ailelerine de bilgi verildiğini kaydederek, bu olayı şiddetle kınadığını ve Bavyera eyalet yönetiminin hükümetin kriz masasıyla birlikte işbirliği yaparak kaçırılanların bir an önce sağlıklı bir şekilde serbest kalmaları için her türlü çabayı harcayacaklarını ifade etti.

''Der Spiegel'' dergisinin internet sayfası olan ''Spiegel-online''de yer alan bir haberde de, kaçırılan Almanların, Abendsberg, Regensburg ve Ingolstadt kentlerinde oturdukları belirtilirken, Alman Alpleri Derneği (DAV) tarafından yapılan açıklamada da, söz konusu Almanların Kelheim kentindeki DAV teşkilatına üye oldukları bildirildi. DAV'ın, Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda oluşturulan kriz masasıyla irtibat halinde olduğu kaydedildi.

AA