kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ergenekon ile ilgisi yok"

Yeni Haber
ABD Büyükelçisi Ross Wilson, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıyı "korkakça ve acımasızca bir saldırı" olarak değerlendirirken, konu ile ilgili araştırmalarda ABD'li görevlilerin Türk polisi ile birlikte çalıştığını bildirdi. Wilson, İstanbul ve Adana'daki ABD kurumlarına ek güvenlik desteği istediklerini açıkladı.

ABD Büyükelçisi Ross Wilson, İstanbul'daki ABD Başkonsolosluğu'na yapılan ve 3 polisin yaşamını yitirdiği saldırı ile ilgili olarak ABD Büyükelçiliği'nde açıklama yaptı. Yaklaşık 11.00'de saldırganların girişteki iki kulübeye ateş açtığını ve gelen bilgiye göre 3 saldırganın da öldürüldüğünü belirten Wilson, polis memurlarının da saldırganlara çok hızlı bir şekilde cevap verdiğini söyledi. Wilson, Türk polisinin ABD Başkonsolosluğu'nu korumak için yaptığı çalışmalar için "gönülden minnettar" olduklarını belirtti.

Konu ile ilgili Dışişleri Müsteşarı ile görüştüğünü anlatan Wilson, Türk polisinin hayatını kaybetmesinde çok büyük üzüntü duyduğunu Müsteşar'a da anlattığını söyledi. Başkonsolos ile saldırı sonrasında konuştuğunu belirten Wilson, "Konsolosluktaki herkes emniyette şu an. Elbette ki şu an için saldırıyı kimin ne amaçla yaptığına dair öngörüne bulunmak uygun düşmez. Ama bu saldırı elbette ki bir terör eylemidir. Ülkelerimiz geçmişte de oldu gibi bu konuda da birlikte hareket edeceklerdir. Bu saldırganların kim olduğun dair öngörüde bulunmak istemiyorum ama bu terörist saldırı bize ve Türk polisine yapılan korkakça ve acımasızca bir saldırıdır" dedi. Wilson, ABD görevlilerinin Türk polisi ile konuyla ilgili çalıştığını anlattı.

"ERGENEKONLA BAĞLANTISI OLDUĞU YÖNÜNDE BİLGİ YOK"

Gazetecilerin ek güvenlik önlemi talep edip etmedikleri yönündeki sorusuna Wilson, "Saldırı sonrasında İstanbul ve Adana'da ek güvenlik önlemleri talep ettik" dedi. Wilson söz konusu terör eyleminin iki ülke arasındaki dostluğa ise sekte vurmayacağını söyledi.

Wilson, gazetecilerin konunun Ergenekon Operasyonu ile bağlantısının olup olmadığı yönündeki sorusuna ise, "Biz bu iki olayı birbirine bağlamıyoruz ve bu ikisini birbirine bağlayacak bir bilgi de bulunmuyor" yanıtını verdi.

(ANKA)