kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bu bir terörist saldırısı

Yeni Haber
Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ABD konsolosluğuna düzenlenen saldırının bir terörist saldırısı niteliğinde olduğunu, saldırının 4 kişi tarafından gerçekleştirildiğini ve saldırganların 24-30 yaşlarında olduğunu bildirdi.




İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, ABD Konsolosluğuna yönelik saldırının ardından incelemelerde bulundu.

Cengiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay yerindeki tespitlere göre saldırıda tabanca ve pompalı tüfek kullanıldığını belirterek, çatışma sırasında bir polis memurun yaralandığını ve olay yerinde bulunan bir sivilin yaralandığını söyledi.

Cengiz, saldırganların 4 kişi tarafından yapıldığını, ilk tespitlere göre, saldırganların 25-30 yaşları civarında olduğunu, kesin ve açık kimlikleri ise açık bir şekilde belli olmadığını, buna yönelik çalışmanın devam ettiğini ifade ederek, "İlk tespitlere göre, olayın oluş şekli, mahiyeti ve saldırının niteliği terörist bir eylem olduğunu göstermektedir. Bizim tespitlerimiz ilk aşamada bu noktadadır. Ceza Muhakemesi Kanununun 202. maddesindeki terör suçlarına bakmakla yetkili olan savcılarımız olay mahalline gelerek inceleme ve tespitlerine başlamışlardır" diye konuştu.

Araçla gelen dördüncü kişinin de aynı araçla olay yerinden kaçtığının tespit edildiğini kaydeden Cengiz, nöbetçi savcı ve kolluk kuvvetleriyle çalışmaları birlikte yürüttüğünü söyledi.