kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Temmuz 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Vali Güler'den açıklama

Yeni Haber
İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu yakınında silahlı saldırı gerçekleştirilen şahısların kimlik tespitinin yapıldığını ve olay yerinde tabancalar, pompalı tüfekler bulunduğunu bildirdi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Güler, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Güler, ''ABD Başkonsolosluğu'nun bulunduğu İstinye'de, Kaplıcalar Sokakta, ''vize kapısı'' olarak da bilinen ana giriş kapısında olayın gerçekleştiğini söyledi.



ŞU ANDAKİ BİLGİLER 3'ÜNÜN DE TÜRK UYRUKLU OLDUĞU YÖNÜNDE


İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırıya ilişkin, saldırganların kimliklerinin ellerinde bulunduğunu söyledi.

İstinye Devlet Hastanesi'ndeki ziyaretinin ardından basın mensuplarına açıklama yapan Güler, şu anda trafik polisi Osman Dağlı'nın ameliyattan çıktığını ve dirseğinden yaralı olduğunu, İstanbul Trafik Vakfının çekicisinde çalışan sivil görevli Ferit Özcan'ın da ameliyattan çıktığını ve omuzundan yaralı olduğunu, hayate tehlikeleri bulunmadığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal'ın da İstanbul'a geleceğini ve bir değerlendirme yapacaklarını dile getiren Güler, şu anda bütün ekiplerin bu olayla ilgili bulguları ve MOBESE kameralarını taradıklarını söyledi.

Güler, ''Bütün görüntüler kameralarda var. 1 kişinin kaçtığı ifade ediliyordu. Onun takibi devam ediyor. En kısa sürede bu olayı bütün boyutlarıyla açığa çıkaracağımıza inanıyorum'' dedi.

Çatışma sırada yaşananlara ilişkin bir soru üzerine, Güler, konsolosluğun dış tarafındaki kulübede Türk polis teşkilatı görevlilerinin görev yaptığını, içerideki bölümde ise özel güvenlik teşkilatının bulunduğunu kaydetti.

BEKLEYENLER KONSOLOSLUĞA SIĞINMIŞ

MOBESE kameralarından olay anında vize için bekleyen birçok kişinin orada olduğu ve çoğunun da içeriye girdiğinin tespit edildiğini dile getiren Güler, şu bilgileri verdi:

''Ama binanın güvenlik sistemi itibariyle belli bir alarm verilirken, sistem bütün kapıları kapatıyor. Daha öncesinde bir çok kişinin içeriye girdiği kameralarla tespit edilmiş durumda. O sokakta görevli bulunan trafik ekibinin 3 memuru ve bir de çekicinin sivil şoförü var ve ayrıca bir de kulübede görev yapan polis memurumuz var.''

Vali Güler, saldırganların kimliğinin belli olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine de, ''Kimlik bilgileri var elimizde ama bunları kesinleştirmeye, bağlantılarını tespit etmeye çalışıyoruz'' dedi.

Saldırganların sayısına ilişkin bir soru üzerine, Güler, görgü tanıklarının ifadelerine göre 4 kişi olduklarını bildirdi. Güler, saldırganların Türk uyruklu olup olmadığının sorulmasına karşılık, ''Şu andaki bilgiler 3'ünün de Türk uyruklu olduğu yönünde'' diye konuştu.